Tennis

Alcaraz comença a mig gas la defensa del títol de Wimbledon

El jugador murcià va superar el desconegut estonià Mark Lajal (262 del món) amb menys facilitat de l’esperada per 7-6 (3), 7-5 i 6-2. «M’ha sorprès una mica el seu nivell», va reconèixer.  

Alcaraz comença a mig gas la defensa del títol de Wimbledon
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Primera prova superada tot i que sense la contundència previsible. Carlos Alcaraz va començar la defensa del títol de Wimbledon desfent-se del desconegut tennista estonià Mark Lajal per 7-6 (3), 7-5 i 6-2. Un resultat inesperat per la igualtat al marcador entre el campió del torneig i un tennista, de la mateixa edat, 21 anys, que jugava el seu primer partit de Grand Slam.

"M’ha sorprès una mica el seu nivell, crec que ha jugat fantàstic, no és un nivell d’acord amb el seu rànquing", va destacar Alcaraz, que el dia abans va optar per relaxar-se abans de tornar a la central, "una meravella de pista que em posa nerviós cada vegada que hi entro". Va explicar que per calmar aquesta ansietat el dia anterior va estar "jugant a golf". "És una cosa que m’ajuda molt per desconnectar", va revelar el murcià, que en segona ronda s’enfrontarà demà a l’australià Vukic (69 mundial), que va guanyar Ofner per 6-7, 6-4, 6-4, 3-6 i 7-6.

La diferència tant de rànquing (número 3 contra 262), com de títols (15 contra cap), com de partits en el circuit (214 per 7), malgrat que només els separa una setmana del seu naixement el 2003 a Alcaraz (5 de maig) i Lajal (12 de maig), no es va apreciar sobre la pista en el primer set, que es va decidir en el tie-break (7-3), amb una doble falta del tennista de Tallinn.

Defensor del títol, Alcaraz va trepitjar la central de Wimbledon amb excessiva prudència contra un rival, procedent de la fase prèvia, no només desconegut per al murcià i el seu equip, sinó per als aficionats al tennis en general. Potser per ser reconegut després del partit, Lajal va sorprendre amb un espectacular pentinat de rastes.

El tennista estonià no es va intimidar, al contrari. Després de cinc jocs va aconseguir el primer break del partit (3-2) davant la sorpresa d’un Alcaraz que no trobava les millors sensacions en el seu debut, en què sentia els ¡oh! d’admiració del públic pel joc valent de Lajal. Uns aplaudiments que van activar Alcaraz i que els va apagar de cop amb dos jocs en blanc i un parcial del 10-0 per tornar les coses al seu lloc real i portar el partit a un tie-break que ja no va deixar escapar.

Tot semblava en ordre per a Alcaraz, però Lajal el va posar en dubte amb una ruptura de sortida (0-2) que va obligar el campió a afinar el seu joc davant un principiant que, sense pressió, mantenia el pols. Alcaraz va sumar vuit punts seguits i va aconseguir recuperar el desavantatge (1-2) trencant ràpid el servei de l’estonià per mantenir la igualtat al marcador fins a fer un nou break (6-5) que li va permetre apuntar-se la segona màniga.

En el tercer Lajal ja no va poder seguir el ritme d’Alcaraz, encara que fos a mig gas per a un campió del títol. Dues ruptures van col·locar ràpidament el tennista murcià amb avantatge de 5-1 i camí de la victòria amb el definitiu 6-2 del tercer set.

Notícies relacionades

Badosa i Sabalenka, cara i creu

Poques hores abans de debutar, Aryna Sabalenka, l’actual número 3 mundial, va renunciar a jugar per una lesió a l’espatlla que arrossega des de fa unes setmanes. La bielorussa, de 26 anys, figurava entre les quatre principals favorites al títol juntament amb Iga Swiatek, Coco Gauff i Elena Rybakina, campiona el 2022. La seva bona amiga Paula Badosa, d’altra banda, va debutar amb victòria per 6-3 i 6-2 contra la txeca Muchova.