Diogo Costa rescata Portugal en una nit nefasta de Cristiano

El davanter va plorar després de fallar un penal en la primera part de la pròrroga, però el porter va salvar els lusitans a l’aturar tres llançaments en la tanda decisiva contra Eslovènia. 

Diogo Costa rescata Portugal  en una nit nefasta de Cristiano
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Portugal té un problema, es diu Cristiano Ronaldo. La seva presència genera un efecte tan perniciós en la seva selecció que, mentre no marxi, els lusitans seguiran segrestats futbolísticament per l’ego del de Madeira. Contra Eslovènia va condicionar el joc dels seus fins a vulgaritzar-lo per a alegria d’una selecció que va estar a prop de ficar-se en quarts de final amb quatre empats i sense guanyar un partit. Cristiano va posar l’epitafi a aquest torneig horrorós que està completant fallant un penal que li va treure Oblak en la primera part de la pròrroga, sumint-lo en un mar de llàgrimes. La imatge de l’Eurocopa, tot i que Portugal serà a quarts.

La presència de Cristiano, als seus 39 anys, encara intimida els seus companys, generant un efecte imant en atac que provoca que totes les pilotes acabin en ell. I malacostumat com està a jugar envoltat d’amables saudites, superar qualsevol defensa seriós, i els eslovens ho són, li resulta una tasca homèrica. Al final acabava perdut entre ordres als seus, gestos de frustració i protestes a l’àrbitre. I tot amb els eslovens corejant el ja clàssic: "¡Messi, Messi!".

Portugal va sortir amb empenta, però la prova de la seva tebiesa tàctica l’evidenciava el seu abús de les pilotes a l’olla. A Cristiano li van pesar les arrugues en tres que va veure passar a prop. El Ronaldo de fa cinc anys hauria espanyat el porter a cops de cap. Mentrestant, Eslovènia, amb el seu futbol rústic, inquietava a base de cops de pilota i contres. Passat el minut 20 ni Oblak ni Diogo s’havien estrenat. Una estampida de Leao va provocar una falta al caire de l’àrea. Ja s’imaginen qui la va llançar i el resultat. La primera part va acabar amb Eslovènia en àrea lusitana i Diogo pendent de Sesko. Ni rastre de la pissarra de Roberto Martínez.

La segona part es va despertar amb Portugal ficant més ronyons i Eslovènia estirant-se una mica. Cristiano va tenir una altra falta a la vora de l’àrea i va disparar amb tanta violència com falta de col·locació. Oblak se la va treure de sobre i a una altra cosa. Els lusitans sumaven mèrits i els eslovens, treball. Sesko va poder marcar en una jugada que va evidenciar que els anys també passen per a Pepe. La tenacitat portuguesa no sumava ocasions perquè no eren capaços d’enllaçar per dins. Sense notícies de Bruno Fernandes o Bernardo Silva, Martínez va posar Diogo Jota en lloc de Vitinha. Un altre maó sense ciment.

Vol d’Oblak

Degotaven els minuts camí de la pròrroga sense notícies en les àrees. Si algú pensava en Portugal com un candidat, aquest partit desmenteix aquesta hipòtesi. El partit, en el seu temps reglamentari, va acabar amb una passada a l’esquena de la defensa eslovena, on va aparèixer Cristiano per desaprofitar l’enèsima ocasió.

Notícies relacionades

La pròrroga transcorria intranscendent quan Diogo Jota va marxar a l’àrea decididament i va forçar el penal. I allà que se’n va anar Cristiano a tirar-lo. El va enganxar a la seva dreta i el va parar Oblak volant al seu pal esquerre. La tragicomèdia de Cristiano no tenia final.

L’error va servir de punt d’inflexió i els eslovens es van animar. Portugal es va diluir amb les llàgrimes de Cristiano davant la inoperància a la banqueta de Roberto Martínez. Va perdonar Sesko la punta al malgastar un u contra u davant Diogo Costa després d’un error grotesc de Pepe. El partit s’havia trencat, però va arribar als penals. Cristiano va marcar el primer de la tanda, demanant perdó pel fallat. I després Diogo Costa va parar els llançaments d’Ilicic, Balkovec i Bervic. Els gols de Bruno i Bernardo van ficar Portugal a quarts i van tornar el somriure a un alleujat Cristiano.