Jessica Bouzas dona el cop a Wimbledon davant la campiona

La jove gallega, de 21 anys, va tombar en dos sets (6-4, 6-2) la txeca Markéta Vondrousová, defensora del títol. Djokovic va debutar amb una contundent victòria.

Jessica Bouzas dona el cop a Wimbledon davant la campiona
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

"Disfrutar del moment. Disfrutar de ser a la central de Wimbledon". Aquesta era la intenció de Jessica Bouzas Maneiro quan va entrar en la centenària pista per enfrontar-se a la campiona de l’any passat, Markéta Vondrousová. Dues hores i 6 minuts després, la tennista nascuda fa 21 anys a Vilagarcía de Arousa (Pontevedra) acabava de protagonitzar la primera gran sorpresa del torneig al derrotar la txeca, sisena jugadora del món, per 6-4 i 6-2.

Era el seu primer triomf en un Grand Slam de tres de jugats i el primer sobre herba. "Estic sorpresa de mi mateixa per aquesta victòria, per la tranquil·litat amb què he jugat. Era la meva primera vegada en aquesta central i m’he sentit des de l’inici com a casa", deia Bouzas, a la pista, davant 15.000 aficionats més sorpresos que ella. Classificada al lloc 86 del món, sobre la pista va dominar Vondrousová com si la tennista txeca, de 24 anys, fos la principiant.

Bouzas va començar amb un break (1-0) per tranquil·litzar-se i malgrat que Vondrousová el va recuperar (2-2), la tennista gallega tornaria a arrabassar el servei a la txeca (4-3) per prendre un avantatge que ja no deixaria escapar fins a emportar-se el primer set. La història es va repetir en el segon, en el qual Bouzas va arrabassar tres vegades més el servei a la seva rival, que va acabar amb 28 errors no forçats.

L’únic títol de Bouzas és l’ITF de 125 guanyat aquest any a Antalya (Turquia), que ha sigut el seu llançament en una temporada en què ja suma 36 victòries per només 13 derrotes, de la mà del seu nou tècnic Roberto Ortega, amb qui treballa a Madrid, juntament amb el preparador físic Moisés Benavente i la psicòloga Itziar Eraña. Als 14 anys Bouzas es va plantejar deixar de jugar abans d’intentar el salt professional a Xàbia (Alacant), a l’acadèmia de David Ferrer.

"Té un talent que no és tan fàcil de trobar: el treball. Posa cos i ànima en el que fa. Té mirada assassina a la pista", deia el seu anterior entrenador, l’extennista Javi Martí. Bouzas tindrà ocasió de demostrar-ho demà en la segona ronda, en què s’enfrontarà amb la també espanyola Cristina Bucsa (64 mundial), que va guanyar la romanesa Ana Bogdan per 6-4, 4-6 i 7-6 (10-5, en el super tie-break).

Exhibició 27 dies després

Notícies relacionades

Tot just 27 dies després de ser operat d’un esquinç al menisc del genoll dret sofert a Roland Garros, Novak Djokovic va reaparèixer a Wimbledon amb una contundent victòria contra el txec Vic Kopriva (123 mundial), cedint només 5 jocs per guanyar per 6-1, 6-2 i 6-2 en 1 hora i 59 minuts.

Si hi havia dubtes de com afrontaria la reaparició, el set vegades campió del torneig els va aclarir cop a cop, amb una exhibició de joc (32 cops guanyadors i només 7 errors no forçats), i també física. Només la genollera de protecció que portava recordava aquesta lesió que el va obligar a marxar en crosses de París sense poder jugar a quarts de final contra el noruec Casper Rudd.