"No opino, només exposo situacions rellevants"

Enric Masip, assessor del president Laporta al Barça, es defensa davant el massiu retuit en el seu compte d’X de missatges polítics: «Jo no estic en contra de la immigració. La legal. Tampoc estic en contra del col·lectiu LGTBI, tot i que hi ha situacions que jo no comparteixo i que són una vergonya».

"No opino, només exposo situacions rellevants"
2
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

Enric Masip, llegenda de l’handbol internacional, mereixedor de tenir la samarreta penjada al Palau i fidel assessor del president del Barcelona s’ha vist embolicat en un enrenou cibernètic després que en el seu compte de Twitter (ara X) hagin aparegut retuits de marcat caràcter polític i referits a manifestacions d’altres usuaris respecte a la immigració, els assassinats masclistes, o fins i tot les eleccions franceses, on el partit d’extrema dreta de Marine Le Pen s’ha imposat en la primera volta de les eleccions legislatives.

Aquí un parell d’exemples:

"Centenars d’immigrants il·legals resen ‘Al·là és gran’ al jardí d’un centre d’internament a Tenerife, Canàries. Tots homes en edat militar. Espero que sigueu conscients que l’Espanya que coneixem desapareixerà en una dècada". (@contrastado).

‘Les dades del Ministeri d’Igualtat evidencien que el 12,6% de la població comet ja el 50% dels feminicidis’. "És a dir, els estrangers maten dones proporcionalment 4 vegades més que la mitjana de la població… I 7 vegades més que els espanyols". (#MatemáticasParaProgres). (@ivanedlm). És a dir, Iván Espinosa de los Monteros, exdirigent de Vox.

Aquest diari, davant la progressiva agitació a les xarxes, va voler corroborar que el compte de Twitter de Masip no hagués patit un pirateig. Una cosa que va negar el mateix Masip, que deixa clar que en cap moment les opinions d’altres usuaris –tot i que siguin retuits– tenen per què ser les seves. "Jo no estic donant la meva opinió", afirma.

"Només pretenc exposar informacions i situacions rellevants. Només manifesto el que està passant i el que està passant al carrer", es defensa Masip. Davant la pregunta sobre per què els retuits esmentats van enfocats a una mateixa direcció, l’interessat defensa el seu dret a "donar visibilitat al que passa".

"Jo no estic en contra de la immigració. La legal. Tampoc estic en contra del col·lectiu LGTBI, tot i que hi ha situacions que jo no comparteixo i que són una vergonya. Però no ho manifestaré a les xarxes socials", continua Masip.

"Qui m’ajuda a portar les xarxes socials pot retuitejar el que considera que és rellevant", continua Masip, que insisteix: "Aquestes opinions no les dono jo".

Assessor capital

"En el meu compte també es pot llegir sobre art, hi ha fotos històriques i referides a la catalanitat que són molt maques, que també s’han retuitejat, i que m’agraden molt. Que facin un repàs de les obres d’art que hi ha també en el compte. Que la gent també s’interessi per aquestes coses", completa.

Notícies relacionades

Masip va ser també durament criticat al seu dia pel seu suport –aquesta vegada sí, explícit– a Albert Luque, imputat en el cas Jenni Hermoso i que va ser acomiadat de les seves responsabilitats en la Federació Espanyola de Futbol després del petó no consentit de Luis Rubiales a la futbolista de la selecció. "Ets de les millors persones que m’he creuat en la vida, un home íntegre, discret, bon tio i autèntic. Sempre en el teu equip, amic meu. Ets un gran", va deixar escrit Masip.

Qui fos capità del mític Dream Team de l’handbol blaugrana és una de les peces més importants de l’entramat governamental del Barça de Laporta.