BÀSQUET

Peñarroya pren el comandament al Barça amb la màxima ambició

El tècnic, que firma per dues temporades, es mostra rotund després de l’any en blanc de l’equip. «Podem optar a guanyar tots els títols», afirma.

Peñarroya pren el comandament al Barça amb la màxima ambició
2
Es llegeix en minuts
Xavier Mestre

El FC Barcelona va presentar ahir Joan Peñarroya com a nou entrenador de l’equip de bàsquet després de firmar per dues temporades. "Tinc moltes ganes i ambició amb aquest projecte i crec que podem optar a guanyar tots els títols", va deixar clar el preparador de Terrassa. Després del fracàs del Barça de Roger Grimau, en blanc el curs passat, la directiva ha decidit apostar per un entrenador que respongui al nivell d’un joc dinàmic i molt ofensiu. Per això els fitxatges i les sortides van en aquesta línia. Juan Carlos Navarro així ho va explicar: "Els objectius de l’any passat no es van complir i per això hem hagut de fer canvis".

Kevin Punter, que ha obert per ara el mercat de contractacions, és un jugador molt ofensiu i bon tirador de tres. "La seva capacitat per generar punts és molt important per al club", va afirmar el tècnic de Terrassa, que pretén seduir amb el seu joc el Palau. "Intentarem fer el millor bàsquet i millorar".

Després de les sortides de Nikola Kalinic i Oscar Da Silva, l’equip encara necessita reforçar-se en la posició d’ala pivot. "Dylan Osetkowsky és un jugador que sempre busquem, però no hem negociat res", va confirmar el director tècnic respecte al jugador de l’Unicaja. "Però encara falten una o dues peces més per tancar la plantilla".

La posició de base és una de les més importants per al club blaugrana aquesta temporada. Navarro no va aclarir la situació de Ricky Rubio. "Estem orgullosos que hagi recuperat el seu nivell amb nosaltres, tenim una conversa pendent i estarem esperant el temps que vulgui", va dir. "Si decideix no estar amb nosaltres, que així sigui", es va limitar a dir Navarro respecte a Ricky, que no va ser inclòs en el dret de tempteig pel Barça i que podria recalar al Joventut, el club on es va formar.

L’aposta per Núñez

Notícies relacionades

El substitut, en aquest cas, podria ser l’exmadridista Juan Núñez. "Fa temps que ens agrada, però no hi ha res tancat. Cada any apostem per una peça jove i encaixaria molt bé", va confirmar Navarro. Núñez juga al Ratiopharm Ulm de la Bundesliga, i va ser escollit al lloc 36 del draft de l’NBA per Indiana Pacers, que el van traspassar a San Antonio Spurs.

Quant al nou Palau, el directiu Josep Cubells va afirmar que les obres començaran el 2025. I, segons els plans del club, hauria de quedar inaugurat el 2027. El Barça, de moment, segueix buscant un pavelló amb capacitat per a unes 10.000 persones per al període en què l’equip s’hagi d’exiliar. "L’opció que tenim és el Sant Jordi", va admetre Cubells.