"La rivalitat ens fa millors"

Lamine Yamal i Nico Williams, els dos extrems d’Espanya, s’han fet inseparables a la selecció i es provoquen constantment per ser millors amb reptes i jocs entre ells.

"La rivalitat ens  fa millors"

JORDI GIL

2
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Són el duet de moda de l’Eurocopa. Lamine Yamal i Nico Williams estan incendiant el torneig amb un joc elèctric i divertit que ha portat Espanya fins als quarts de final. Alemanya és el següent rival aquest divendres en un duel que sona a final anticipada.

"La rivalitat ens fa millors" /

Lamine i Nico no se separen durant la concentració. L’amistat en comú amb Alejandro Balde els va unir i tenen una complicitat que els converteix en molt especials. El truc que han trobat per progressar és desafiar-se de forma contínua. Busquen jocs en la concentració i els entrenaments per superar-se l’un a l’altre i ser cada dia millors jugadors. Una cosa que s’agafen com un divertiment, però que a la pràctica els ajuda a progressar.

Els desafiaments són constants i Lamine Yamal va explicar amb un somriure al final del partit que el gol de Nico Williams li costarà car: "Aquesta setmana serà una mica pesat, ja li he dit que no comenci que després em tocarà a mi". El jugador del FC Barcelona entén que aquesta rivalitat sana els fa "millors" i reforça la seva manera de ser competitiva.

La broma té el seu sentit, tot i que en el fons tots dos pensen el mateix. "És igual que marqui un o l’altre, estic molt content pel Nico i disfrutant d’aquest somni que representa disputar l’Eurocopa", afirma el blaugrana.

Pedra, paper i tisora

Un dels jocs que s’han tret de la màniga és el clàssic del pedra, paper i tisora per qualsevol cosa. Per exemple, a veure qui és el primer que es refresca quan acaben els partits. Nico va explicar l’anècdota: "Quan el Lamine no em vol donar l’ampolla, ens juguem a veure qui se l’emporta". Williams Jr. va ser el guanyador d’aquest joc davant Geòrgia.

També es va emportar el premi del gol i va anunciar que al Lamine l’esperen dies durs. "M’ha d’aguantar perquè ell no ha marcat". De seguida hi va afegir: "Tant de bo ell em faci callar el pròxim partit, ens desafiem l’un a l’altre i ens complementem a la perfecció. Tant de bo tots dos ho fem molt bé en el que resta de competició".

El Nico també va voler recordar la seva família, que havia viatjat fins a Colònia per animar-lo i els va dedicar el triomf: "Va per ells, per la meva família, el meu germà i amics. Espero continuar fent més gols per arribar fins a la final".

Malgrat que la crítica ja el considera com un dels grans del torneig, va optar per una recepta més senzilla. "No soc el millor del torneig", va dir amb rotunditat, per afegir: "Continuo amb la mateixa humilitat que m’ha portat fins aquí, cal treballar a poc a poc, seguir pel mateix camí i en el futur qui sap".

Notícies relacionades

Al vestidor està creixent l’admiració cap als rookies. Així ho va manifestar Dani Olmo: "El Lamine és un espectacle, celebrem el moment en què està, tots els companys sumen i tant de bo mantinguem aquesta línia fins al final". De la parella de moda va afegir: "Són molt bons amics, sempre ens donen un plus i celebrem el seu moment de forma, és bo per a tothom".

"Ens contagien aquella ingenuïtat que de vegades es necessita en el futbol. Estic segur que s’estan guardant més ocasions per al partit contra Alemanya", va destacar Rodri, escollit l’MVP davant Geòrgia.