Suspens amb el tancament dels comptes del Barça

El 30 de juny, dia de tancament oficial de l’exercici econòmic del curs 2023-2024, s’ha sobrepassat i no se sap si hi haurà beneficis que permetin fitxar.

Suspens amb el tancament dels comptes del Barça

Judit Cartiel / AFP7 / Europa Press - Archivo

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El temut compte enrere fins al 30 de juny, oficialment dia de tancament de l’exercici econòmic del curs 2023-24, ha acabat sense novetats per notificar. Tot és silenci al FC Barcelona. El forat que va deixar l’impagament de Libero Football Finances per la confusa operació del negoci digital i que amenaça de tombar els comptes de l’entitat no ha sigut tapat per ningú de moment. ¿Motiu de pànic? En el club barcelonista, des que mana Joan Laporta i pròxims, sempre hi ha optimisme que tot s’arreglarà. Aquí també.

La frontera del 30 de juny s’ha creuat i ara sembla que no era tan crucial. Com que el forat procedeix d’un impagament, en el club s’entén que quan arribi a un acord amb un soci per al negoci digital podrà imputar-l’hi en els comptes de l’exercici que acaba de concloure. Un auditor haurà de validar-ho perquè quadrin els números. I també LaLiga per obtenir la llum verda al seu pla de viabilitat i tornar a la regla de l’1:1 a l’hora de fitxar (tant ingresses tant pots gastar, fonamental per reforçar la plantilla).

Enmig del suspens, el que se sap és que la idea de cotitzar a la borsa nord-americana el pack de Barça Media ha quedat en fum. Segons va transcendir aquest cap de setmana, el club català i la firma d’inversió Mountain & Co van trencar l’acord amb què pretenien fer el salt al Nasdaq a través d’una societat domiciliada als Països Baixos. Valoraven el que ara és Barça Vision, Barça Studios i Barça eSports en 900 milions. Ningú s’ho ha cregut, i menys després de la plantada de Libero. Un pelotazo punxat.

Ara necessita amb caràcter peremptori 100 milions que cobreixin els 40 que va deixar de pagar l’empresa alemanya a finals del 2023 i els 60 que havia d’afegir aquest 30 de juny perquè la realitat financera i l’elevada valoració que va fer el club del seu negoci digital coincideixin. I ho ha de fer perquè es va anotar en els seus comptes auditats de l’any passat un benefici de 408 milions per tot el que té a veure amb la producció audiovisual de Barça Studios, els NFT, les criptomonedes i els productes en el metavers.

Notícies relacionades

Recordem que va posar a la venda el 49% de tot aquest conglomerat. L’última informació que es fa córrer des del club és que hi ha negociacions molt avançades amb Spotify, ja soci preferent, perquè es faci càrrec de part del pastís digital a través d’un fons d’inversió nord-americà. ¿Quina pot ser la contraprestació que oferirà el Barça? Misteri.

Mentrestant, les negociacions amb Nike també avancen, però no amb prou celeritat per haver-les tancat el 30 de juny. Qualsevol acord ja s’hauria de computar en el següent exercici. L’oposició segueix a tot això amb summe escepticisme.