Espanya inicia el Preolímpic amb una pallissa a un feble Líbana València

Juan Núñez y Garuba, en el partido de este martes contra el Líbano.

Juan Núñez y Garuba, en el partido de este martes contra el Líbano. / Baloncesto España

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El primer dels quatre partits que han de portar Espanya als Jocs Olímpics de París va acabar com s’esperava: amb una pallissa a un dèbil rival com el Líban, arrossegat a València pel conjunt de Sergio Scariolo (59-104). Santi Aldama (17 punts), Usman Garuba (15) i Jaime Pradilla (14) van ser els màxims anotadors.

Angola, que tampoc ha de donar problemes avui a la Família, serà la segona prova. L’hora de la veritat arribarà el cap de setmana, amb unes hipotètiques semifinals contra Finlàndia dissabte i el pols decisiu de diumenge. Bahames es postula com l’adversari més probable després de la seva victòria d’ahir contra els finesos (85-96) amb l’aportació estel·lar del seu trident de l’NBA: Hield (24 punts), Ayton (19) i Gordon (16).

Espanya no falta a uns Jocs Olímpics en bàsquet des d’Atlanta-96, mentre que la selecció no passava pel purgatori d’un Preolímpic des de 1988, quan va treure així el seu bitllet per a la cita de Seül. Després d’acabar novena en el passat Mundial, al bloc de Scariolo li toca suar a València en un torneig amb sis seleccions distribuïdes en dos grups de tres, de les quals només una serà a París.

Triples de Brizuela

Notícies relacionades

Poca història va tenir el primer xoc. El Líban amb prou feines va aguantar un quart (18-24). Un parcial de 0-7 al començament del segon amb dues cistelles de Garuba i un triple de Rudy van deixar sense resposta el conjunt de l’Orient Mitjà. Espanya ja dominava per 20 al descans (31-51) i l’avantatge no va deixar d’augmentar amb el pas dels minuts.

Aldama (17 punts, 9 rebots, 22 de valoració en 22 minuts) es va retre ahir un homenatge i va comandar les operacions en un tercer quart que va acabar amb 34 punts d’avantatge (44-78). Espanya es va mantenir encertada des del perímetre, amb especial menció per al blaugrana Brizuela, que va anotar quatre triples consecutius en un festival contra un oponent desbordat.