Max i Eurosport, la imatge dels Jocs

La cobertura exhaustiva que portarà a terme la plataforma de totes les competicions permetrà viure cada minut de la cita olímpica de manera completament personalitzada.

Max i Eurosport, la imatge dels Jocs
2
Es llegeix en minuts
Begoña González

París s’està posant les seves millors gales. Per tot arreu hi ha obres, operaris, instal·lacions a mitges i cartells informatius. I és que queden tot just 23 dies perquè a la cita olímpica de la capital francesa acudeixin més de 10.500 atletes de prop de 200 delegacions de tot el món que lluitaran per emportar-se una medalla en alguna de les gairebé 50 disciplines que formen part dels primers Jocs Olímpics europeus des de Londres 2012. Un segle ha hagut d’esperar la Ciutat de la Llum per tornar a allotjar l’esdeveniment més important de l’esport mundial.

La cobertura mediàtica d’un esdeveniment d’aquesta magnitud anirà en la mateixa línia, "massiva", i, segons afirmen des de Max i Eurosport, "exhaustiva". "Emetrem cada minut d’esport que es produeixi perquè totes i cadascuna de les persones que ho vegin se sentin com si fossin a París", diu el cap de continguts i producció de la companyia, Scott Young, ahir durant la presentació de l’enorme dispositiu de cobertura mediàtica dels Jocs. En total, esperen emetre més de 3.600 hores de contingut en directe, en 19 idiomes i adaptat a 47 mercats durant 19 dies perquè no quedi un sol minut sense cobrir.

Equip de luxe

Una de les claus de l’èxit d’aquest dispositiu serà l’"enfocament local d’un contingut global". "Cada país, cada cultura, viu l’esport d’una manera diferent i tot i que els Jocs són els mateixos per a tothom, els transmetrem de maneres diferents adaptades a cada tipus de públic", afegeix el directiu.

Per fer-ho, més enllà dels comentaristes nacionals de cada país, en l’equip d’experts que s’encarregarà de donar veu als Jocs, la retransmissió comptarà amb 98 atletes olímpics. Grans noms de l’esport espanyol com Àlex Corretja, Lydia Valentín, Alberto Contador, Carla Suárez-Navarro, José Javier Hombrados, Cristian Toro i Virginia Torrecilla, entre d’altres, formaran el gran equip d’experts olímpics d’Eurosport que traslladaran tota l’acció de la cita parisenca als espectadors espanyols.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’experiència serà aquest any més tecnològica si és possible mitjançant l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) i la realitat augmentada. Repeticions de les jugades en 360 º, continguts generats per IA en temps real, dades en directe per desentranyar els detalls d’algunes competicions menys visuals, la representació d’atletes en temps real mitjançant realitat augmentada o representacions estroboscòpiques per visualitzar els moviments dels atletes seran tan sols algunes de les funcionalitats que es desplegaran aquest estiu en la cobertura.

A més, l’experiència de cada espectador serà 100% personalitzada, perquè més enllà dels dos canals d’Eurosport on s’emetrà tota l’activitat esportiva, a la plataforma online cada usuari podrà escollir quins continguts li interessen, configurar alertes de medalla per no perdre-se’n cap i consultar un exhaustiu calendari amb tota l’activitat atlètica de l’esdeveniment olímpic.