Nagelsmann té motius per témer Dani Olmo

El seleccionador alemany va fitxar el 10 d’Espanya quan entrenava el RB Leizpig i coneix el perill d’un futbolista que es perfila com l’únic canvi, en el lloc de Pedri, de l’alineació de De la Fuente per al partit de quarts.

Nagelsmann té motius per témer Dani Olmo

Pablo García / RFEF

3
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Dani Olmo porta quatre temporades i mitja al RB Leipzig. Un temps en què s’ha guanyat a pols una enorme reputació a Alemanya per ser un dels millors jugadors de la Bundesliga. Per això, en la selecció que s’enfrontarà a Espanya en els quarts de final de l’Eurocopa no està sent rebuda de bon grat la notícia que el de Terrassa apunti a titular divendres a Stuttgart.

Olmo ha esperat pacientment la seva oportunitat. Només va ser titular contra Albània, i va oferir un recital completat amb la passada del gol de la victòria a Ferran Torres. De la Fuente li va donar gairebé tota la segona part contra Geòrgia i va marcar un golàs, a més de donar molt dinamisme a la zona de tres quarts. Ha tirat la porta de la titularitat i tot fa indicar que el 10 sortirà d’inici contra els germànics en lloc de Pedri.

Aquest pot ser l’únic canvi en l’alineació. Contra els georgians no es va veure una bona versió de Le Normand, més enllà del gol encaixat, tot i que sembla difícil que Nacho entri al seu lloc, perquè el reialista i Laporte són els centrals titulars de De la Fuente. Tampoc sembla probable que Grimaldo entri per Cucurella perquè Alemanya exigirà defensivament a Espanya pels costats.

La situació d’Olmo és especial. No només ha recuperat l’espurna després d’arribar amb molèsties a la concentració, sinó que és un futbolista molt temut a Alemanya. Tant la selecció com els aficionats coneixen a la perfecció el seu joc i tot el que pot donar des de la posició de mitja punta.

El seleccionador alemany, Julian Nagelsmann, és un dels seus principals admiradors. El gener del 2020 va ser el responsable que Olmo fitxés pel RB Leipzig que ell dirigia. Amb el jove tècnic va estar una temporada i mitja, i va disputar 61 partits i va ser una peça clau per la varietat que oferia a l’equip. Nagelsmann és un amant de canviar constantment el dibuix tàctic oferint fins i tot en un mateix partit diferents alternatives, una cosa que amb Dani Olmo podia executar per la seva polivalència. Va millorar encara més com a creador de joc movent-se entre línies amb un tècnic molt exigent i amb qui mai podia perdre la concentració per interpretar bé les seves idees.

Ara, Nagelsmann té el perill de cara. El jugador incontrolable que va ajudar a forjar se li pot tornar en contra, i per a un entrenador tan meticulós resulta incòmode controlar un rival que et pot aparèixer per qualsevol flanc ja sigui per assistir o marcar.

Després d’arribar en el mercat d’hivern del 2020 al Leipzig procedent del Dinamo de Zagreb per uns 30 milions d’euros, Dani Olmo ja va despuntar al final de la campanya amb cinc gols i una assistència. En la temporada 2021-22, els seus números amb Nagelsmann van ser espectaculars, sobretot en la faceta pasadora, amb 12 assistències als seus companys, i va sumar set gols. El binomi amb Nagelsmann es va trencar amb el fitxatge del míster pel Bayern de Múnic, que va pagar 25 milions, una quantitat rècord en el traspàs d’un entrenador.

Millora golejadora

Dani Olmo va aprendre molt d’un tècnic modern i també molt exigent. Al mateix jugador li va demanar públicament que millorés de cara a gol, una de les seves principals virtuts en l’actualitat. Nagelsmann, de tota manera, principalment li va dedicar elogis quan va afirmar de Dani que "és un jugador excepcional", afegint que "té l’entusiasme i mentalitat per ser un líder".

Notícies relacionades

Una valoració que comparteix Luis de la Fuente, que el considera un capità més tot i que no llueixi el braçalet. Sempre ha comptat amb el jugador en les inferiors i se l’ha emportat des del primer dia del seu projecte, inclòs a la final four de la Nations League quan només estava per jugar uns minuts, com va fer contra Croàcia en la pròrroga, per unes molèsties.

Olmo té la confiança del seu entrenador i també la dels seus companys, com es va veure en les respostes que va rebre a les xarxes socials després del partit contra Alemanya. Laporte, Fabián o Grimaldo, per exemple, el van felicitar. Ara li tocarà ser un líder en el camp des de l’inici. L’espina que li va quedar clavada de l’Eurocopa del 2021 amb la derrota a les semifinals contra Itàlia serà un al·licient més per deixar empremta a Stuttgart.