Turquia es posa als peus d’Arda Güler i elimina Àustria

El jove astre del Madrid va servir els dos córners que van acabar en els gols del central Demiral. El triomf otomà omple de felicitat els carrers germànics.

Turquia es posa als peus d’Arda Güler i elimina Àustria

JORDI GIL

3
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Turquia es va ficar en els quarts de final de l’Eurocopa i va regnar l’alegria a Alemanya. L’àmplia comunitat d’arrels turques va envair els carrers de les ciutats germàniques per celebrar un triomf que es va forjar a pilota aturada amb un Arda Güler molt fi i un Demiral imponent en l’estratègia.

El partit, disputat al Leipzig Arena, no va poder començar millor per a Turquia. En el primer minut va tenir un córner a favor que va servir Arda Güler amb molt efecte i hi va haver una sèrie de rebutjos abans que el central Demiral rematés a boca de canó al fons de la xarxa. El gol, no obstant, no va desanimar els austríacs i Baumgartner va acariciar l’empat.

Àustria estava enrabiada i Arnautovic es movia amb molt perill a l’àrea. La insistència era màxima i Turquia va saber resistir fins que va aconseguir tornar a equilibrar el xoc. Güler, arrencant des de la posició de fals nou, intentava alleugerir el joc. Fins i tot va provar una frivolitat amb un llançament des del mig del camp que va sortir desviat. Hauria sigut un autèntic golàs.

Ofuscació austríaca

Malgrat la baixa de Çalhanoglu, els turcs continuaven fent molt mal. Demiral, en una altra jugada embolicada, va estar a punt de fer el segon. El joc otomà reaccionava de manera aïllada amb un Yilmaz que era dels pocs que tenia una micad’imaginació, junt amb Güler.

Sabitzer, enèrgic centrecampista del Borussia de Dortmund, intentava estirar el carro austríac, però no s’estava veient l’equip que havia impactat en la primera fase, amb triomf inclòs davant els Països Baixos. El gol turc els va desconcertar per complet i no sabien remar amb el corrent en contra. Baumgartner, a tocar del descans, hauria pogut empatar, però l’equip estava ofuscat.

Canvis de Rangnick

En la segona part, Ralf Rangnick va fer un doble canvi amb Prass i Gregoritsch per guanyar en agressivitat. La declaració d’intencions va ser positiva i el setge va ser constant davant una Turquia que es defensava com podia.

Arnautovic va tenir una ocasió d’or per firmar l’empat en un mà a mà que va desbaratar el porter Günok amb els peus. Àustria estava prement l’accelerador i estava disposada a donar-ho tot per amargar la festa turca. Les accions se succeïen amb un equip llançat sense contemplacions davant un altre que es defensava com podia. L’organització al darrere tampoc era de manual, ni de bon tros, tot i que els otomans aconseguien sobreviure.

Tot els sortia de cara i una altra vegada l’estratègia va tornar a marcar les diferències. Güler va servir de nou un córner de manera magistral amb l’esquerra i Demiral va rematar de cap una altra vegada a la xarxa superant amb un gran salt els seus contrincants.

El partit era molt cruel per a Àustria, però el futbol es decideix a les àrees. Una cosa tan tòpica com real. El desencert, sobretot, d’Arnautovic contrastava amb el del seu defensor Demiral. El futbol al revés i el resultat encaminat cap a un triomf turc.

Notícies relacionades

Gran aturada final

Àustria, amb tot en contra, no es va rendir i va arribar un altre gol a pilota aturada, aquesta vegada va ser Gregoritsch qui va rematar al segon pal i va posar de nou emoció al partit. Una altra prova de foc per a la resistència dels homes de Montella, que ja va prescindir d’Arda Güler amb l’únic objectiu de defensar l’avantatge fins al xiulet final. Una gran parada de Günok en el temps afegit va destapar la festa dels turcs, que ja esperen els Països Baixos.