Mbappé vol veure plorar Cristiano

La identitat dels semifinalistes de Múnic es completarà avui, després de l’Alemanya-Espanya, amb el Portugal-França, dues de les favorites al títol des de l’inici del torneig. El duel que representa el passat i el futur del Madrid, personificat en Cristiano Ronaldo i Mbappé.

Mbappé vol veure plorar Cristiano
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El passat i el futur del Reial Madrid conflueixen en el present sense que el club blanc hi tingui res a veure. Potser els seus aficionats es dividiran entre el mite de les glòries viscudes o l’estrella que ha proporcionar els triomfs futurs. Cristiano Ronaldo i Kylian Mbappe xoquen per cinquena i última vegada en un gran escenari per la imminent retirada de l’astre portuguès de l’escena internacional.

Els capitans Cristiano i Mbappé són la fàcil personificació de les seves respectives seleccions, i els seus actuals moments de forma expliquen l’erràtic paper de dues de les favorites, una de les quals patirà l’ensopegada final a Hamburg (21 h). Cristiano Ronaldo és el líder en rematades, amb el resultat de zero gols.

El francès el segueix en intents i només ha marcat de penal. Als Països Baixos. Té la justificació de la màscara que porta des del tercer partit per la fractura de nas que es va produir en el primer i que li limita la visió perifèrica. "Gràcies a la màscara puc estar aqui i jugar aquest partit", va dir Mbappé, rebutjant excuses, però sense rebutjar la resposta política davant la segona volta de les eleccions franceses. "No podem deixar el país en mans d’aquesta gent", va dir en al·lusió al partit d’extrema dreta de Marine Le Pen. Mbappé va expressar tota la seva admiració per Cristiano Ronaldo, va parlar de la seva grandesa com a futbolista, de l’honor que representa jugar amb ell i de l’orgull que sent per mantenir el contacte amb ell després de conèixer-lo i dels consells que li dona.

"Espero escriure una gran història al Madrid, però no escriuré la continuació de la història de Cristiano. Ell és únic, i iniciaré el meu propi camí", va manifestar. Dit això, amb tota la devoció que sent, voldrà veure’l plorar l’eliminació de Portugal.

La dolorosa derrota del 2016

França ja va plorar davant els lusitans la derrota de la final del 2016 a casa seva a París. Va ser "un cop fort, un cop dolorós", va explicar Didier Deschamps, que ja era el seleccionador. "No sé si Portugal és més potent o més feble que llavors, però continua sent un adversari poderós", va ponderar Deschamps, que no tindrà el sancionat Rabiot. Eduardo Camavinga té números per substituir-lo.

Per a diverses generacions

Notícies relacionades

Cristiano Ronaldo. No va tornar els elogis desfermats a Mbappé. Els hi va tornar, al francès, un excompany seu al Mònaco: Bernardo Silva, que el va conèixer quan tenia 16 anys i augurava una esplendorosa carrera. El migcampista del City va ser més mesurat perquè volia ampliar el focus individual a la pugna col·lectiva, cosa en què va incidir Robert Martínez. "Són dos futbolistes increïbles, amb una influència en l’esport mundial que continuarà per a diverses generacions, però el partit requerirà que tot l’equip exhibeixi un nivell molt alt".

Bernardo Silva va respondre a les crítiques rebudes pels seleccionats portuguesos, a qui se’ls recrimina que no han exhibit el nivell que s’esperava d’ells. "Entenc les crítiques com a part del negoci, pels diners que guanyem i la bona vida que podem donar a les nostres famílies, no m’importen, però puc garantir que estem donant el màxim".