Rendit a Lamine Yamal

Ilkay Gündogan admira el tarannà que mostra Lamine Yamal, el futbolista més jove del torneig, en el retrobament del capità d’Alemanya amb els seus companys del Barça: «De vegades sento que soc jo qui aprèn d’ell, de la seva manera lliure de jugar en partits d’alta exigència».

Rendit a Lamine Yamal
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ilkay Gündogan ha marcat un gol, ha donat dues assistències i va ser MVP del partit Alemanya-Hongria. La lògica, per una vegada, dels resultats propicia el xoc de quarts que es preveia entre dos primers de grup: Alemanya-Espanya. Un duel de categoria pròpia d’una final. Es tracta dels dos països amb més títols d’Eurocopa, tres. El capità germànic, futbolista del Barça, es retrobarà amb moltes cares conegudes. Abans analitza el desenvolupament del torneig.

La recuperació anímica i futbolística d’Alemanya amb el mandat de Julian Nagelsmann.

"Sí, ens sentim forts perquè hem sabut respondre a moments d’adversitat com el que vam tenir contra Dinamarca i comptem amb el suport de la nostra afició, cosa que ens està donant una confiança extra. El duel amb Espanya serà un partit molt exigent. Estem parlant de dues de les tres o quatre millors seleccions d’aquest torneig. Hi ha un gran respecte mutu entre Alemanya i Espanya, dues seleccions amb unes qualitats enormes i per a nosaltres això és una motivació extra".

La pressió de jugar amb Alemanya, la pressió d’enfrontar-se a Espanya.

"Com a futbolista d’elit vius amb pressió en cada partit. No hi ha més o menys pressió en funció del rival que tinguis. Cada pas que hem hagut de fer en aquesta Eurocopa ha sigut molt exigent i som nosaltres els que ens posem la màxima pressió en cada partit".

La posició de mitjapunta ofensiu amb Alemanya.

"No és una qüestió de si rendeixo o no millor en una determinada posició. En el Barça he jugat en diferents posicions segons les circumstàncies que han anat apareixent al llarg de la temporada. Amb Alemanya jugo en la posició de migcampista ofensiu. Però soc un jugador que sap adaptar-se a les circumstàncies i jugo on m’ho demanen".

El duel davant companys del Barça.

"Pot ser especial veure’ns al túnel dels vestidors abans del partit, amb tot el respecte per aquell moment, però des del xiulet inicial serem rivals i tots voldrem el millor per als nostres equips", afirma el blaugrana.

Notícies relacionades

El rendiment de Lamine Yamal en l’Eurocopa.

"No em sorprèn. Probablement sigui un dels jugadors joves amb més talent d’Europa. Però té 16 anys i encara té marge d’aprenentatge. També és important que sàpiguen protegir-lo de la pressió que s’està acumulant al seu voltant. He disfrutat molt aquesta temporada en el Barça amb Lamine Yamal. Moltes vegades m’han preguntat si l’he ajudat a aprendre coses, però de vegades sento que soc jo el que aprèn d’ell, de la seva manera lliure de jugar en partits d’alta exigència. ¡Tant de bo jo hagués pogut ser així a la seva edat!".