EUROCOPA 2024

De la Fuente: "Moro pels meus jugadors i ells moren per mi"

El seleccionador va tornar a destacar el treball, el compromís i la qualitat del grup. «Són un exemple per a la societat. Volen competir cada dia per ser una mica millors», va afirmar.

De la Fuente: "Moro pels meus jugadors i ells moren per mi"

fermín de la calle

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

"Aquest equip té cor. Són uns jugadors insaciables. És un orgull dirigir futbolistes d’aquest nivell en valors i com a exemple esportiu. Els conec molt bé. Han guanyat molt i això no és gratis. Ja estan acostumats a competir i aquest equip lluitarà sempre". Luis de la Fuente va comparèixer amb posat seriós després de la impactant victòria, però el seu discurs aviat va adquirir el to que mereixia la soferta classificació contra l’amfitrió de l’Eurocopa.

"El mèrit és exclusivament de la qualitat futbolística i humana d’aquest grup. Per això elegeixo aquests futbolistes. Sé que no em fallaran. Els que juguin la setmana vinent competiran i arribaran al nivell. Estic orgullós d’ells. Són tot un exemple per a un país i per a la societat. Volen competir cada dia per ser una mica millors", va afegir. De la mateixa manera, va voler treure’s protagonisme en la victòria. "Jo el que vull és que em valorin els meus jugadors. Em sento molt estimat per ells, això és el que m’inquieta i preocupa. La visió que tingueu des de fora m’és igual. Em preocuparia arribar al vestidor i no tenir el seu suport, però sempre m’he sentit recolzat per ells. Jo moriré per ells, com ells moren per mi", va sentenciar el tècnic de la Rioja.

Més contundència

Sobre els relleus que va fer en el descans, el seleccionador espanyol va destacar el canvi que es va produir en el partit. "S’ha demostrat que es podia guanyar el partit sense córrer. Necessitàvem córrer menys i tenir més contundència. Això ha sigut suficient per guanyar un partit dificilíssim".

De la Fuente tampoc va eludir tampoc pronuciar-sese sobre el to aspre dels jugadors de Julian Nagelsmann. "No m’ha sorprès, perquè això és futbol. Això no m’espanta. Això és futbol i per a això hi ha l’àrbitre, que ha de prendre decisions. Aquí es juga al límit i cal aplicar-se amb tota l’energia i el compromís. Valoro el que hem fet nosaltres, la solidaritat, el treball, la qualitat i el compromís. No l’agressivitat dels altres". Aquesta actitud de l’equip teutó, personificada en Toni Kroos, va provocar la lesió de Pedri a l’inici del joc. "L’entrada ha sigut fortíssima i creiem que disciplinàriament es podia haver pres una altra decisió".

El seleccionador va tornar a treure pit pel grup: "Estem veient una fita històrica. És la primera vegada que es guanya cinc cops seguits i és la primera victòria contra els amfitrions. La història ens posa a lloc. Mirant més enllà, m’agrada l’exemple que està donant aquest grup". També va confessar que els pitjors moments van arribar al principi i al final. "La lesió de Pedri i el gol d’Alemanya al 89 van ser un dur impacte. Però en el futbol, com en la vida, no ens hem de rendir mai".

Finalment es va mostrar "especialment orgullós" d’haver acabat el partit amb futbolistes que el van acompanyar en les categories inferiors de la selecció. "He recordat l’Europeu de 2015 que vam guanyar amb la sub 19 amb Rodri, Mikel Merino i Unai, i el títol en la sub 21 amb Fabián, Dani Olmo, Ferran... Fa gairebé deu anys que estem junts i ells mai fallen, volen continuar guanyant. A més, ben acompanyats per veterans ens converteixen en un equip molt competitiu".

Luis de la Fuente celebra el triunfo de España en la prórroga ante Alemania en Stuttgart /

FEFE/RIEDEMANN VOGEL

Els dos protagonistes

Notícies relacionades

Dos d’aquests homes van ser ahir els golejadors contra Alemanya. Dani Olmo, elegit MVP del partit, es va convertir en el gran protagonista al marcar el primer gol i donar l’assistència del segon. "Estic rebentat. Però és un orgull veure com hem lluitat fins al final. És el campionat de tots, del grup", va dir el jugador del RB Leipzig de la Bundesliga.

No menys eufòric estava Mikel Merino, autor del cop definitiu amb el cap cap després del centre d’Olmo . "Ha sigut un moment únic. Es resumeix en un gol al minut 119, però hi ha molt treball col·lectiu al darrere. És un premi a la constància, al treball. Ens ho mereixem. Sabem patir. I tenim un equipàs".