Martín guanya una esprint a l’estil Matrix; Márquez, heroic

Martín va ampliar fins als 15 punts la distància que treu a Bagnaia després d’una ajustada carrera a l’esprint en què Márquez va remuntar des de la cinquena fila.

emilio pérez de rozas

2
Emilio Pérez de Rozas

Davant la mirada de Keanu Reeves, Martinator es va convertir, de nou, en Matrix. L’actor canadenc, d’origen libanès, va ser present a la graella de sortida de la carrera a l’esprint del Gran Premi d’Alemanya per disfrutar d’un nou triomf del madrileny Jorge Martín (Ducati), que, després de deixar el comandament a Pecco Bagnaia (Ducati) en la primera volta, va agafar el liderat i, amb molt millor ritme que el bicampió del món, no va deixar que l’assetgessin en cap moment en les 14 voltes que restaven. Martín va compartir el podi amb un sorprenent i ressuscitat Miguel Oliveira, el portuguès, que va guanyar la plata amb la seva Aprilia, seguit de Bagnaia.

Reeves, que va ser passejat molt discretament pel traçat de Sachsenring pel popular i mític pilot nord-americà Randy Mamola, és no només un apassionat de l’esport, de les carreres i del motorsport, sinó que posseeix la seva pròpia marca de motos ARCH.

Però l’heroi d’aquesta curteta carrera va tornar a ser el català Marc Márquez (Ducati), que, després que el veterà alemany Stefan Bradl (Honda) li espatllés la seva volta ràpida en la quali, arrencava des de la 13a posició, és a dir, des de la cinquena fila i va protagonitzar una remuntada prodigiosa, tremenda, que li va permetre acabar en sisena posició, després de superar Maverick Viñales (Aprilia) sobre la mateixa línia de meta, per mig pneumàtic, concretament per tres mil·lèsimes de segon.

Márquez va anar remuntant posicions, a poc a poc, però ja en la primera volta va passar de la 13a plaça a la dècima i així successivament. El vuit vegades campió del món, guanyador aquí en 11 ocasions, va arrencar amb el costal dret del cos molt adolorit i diversos pedaços contra el dolor enganxats a la pell. També patia amb la fractura del seu índex esquerre, veient les estrelles quan José Luis Martínez, el seu assistent, l’ajudava a la graella a posar-se el guant.

Poder de Martín

El més gran dels Márquez va arribar a Sachsenring somiant fer uns entrenaments rodons i una quali que li permetés col·locar-se a primera fila. Tot això se’n va anar en orris al tenir una seriosa caiguda i que Bradl li espatllés la seva volta ràpida. No li va quedar més que conformar-se amb disfrutar d’una altra gran remuntada. La resta de l’esprint va ser una demostració del poder de Martín, que va sumar ahir el quart dissabte de l’any sent el millor, el més ràpid, el guanyador. Martinator va formar un trenet del qual no es van moure ni Oliveira ni Bagnaia. "Era molt molt complicat no cometre errors, ja que el vent, com ahir, va tornar a ser molt molest".

Classificació de la prova a l’esprint: 1. Jorge Martín (Ducati), 20 minuts 18.904 segons; 2. Miguel Oliveira (Aprilia), a 0.676 segons; 3. ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati), a 1.311 segons; 4. Enea Bastianini (Ducati), a 1.458 segons, i 5. Franco Morbidelli (Ducati), a 5.600 segons.