EUROCOPA 2024

Els 12 pilars de Deschamps

Els ‘bleus’ han defraudat amb el seu joc i una pèssima efectivitat malgrat tenir un gran atac

El seleccionador francès ha utilitzat 19 jugadors dels 26 convocats en els cinc partits previs i ha repartit poc joc, ja que en cap enfrontament ha esgotat les cinc substitucions. 

Els 12 pilars  de Deschamps

JOAN DOMÈNECH

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cinc partits ha disputat França a l’Eurocopa, dels quals n’ha guanyat dos i n’ha empatat tres. L’últim, contra Portugal, el va decantar en els penals (5-3). Didier Deschamps ha utilitzat 19 jugadors, dels quals 15 han sigut titulars un cop. El vigent subcampió del món ha defraudat amb el seu joc i la seva pèssima capacitat rematadora malgrat l’extraordinària davantera. Ni més ni menys que 89 intents dels quals només n’ha fructificat un: el penal de Mbappé contra Polònia. Deschamps ha repartit poc joc entre els seus 26 convocats, ja que no ha esgotat en cap partit les cinc substitucions. Només 12 dels seus jugadors aspiren realment a ser titulars contra Espanya.

Mike Maignan.

Només l’ha batut Lewandowski i de penal. Els companys se li van tirar a sobre després del duel amb Portugal. No va aturar cap pena màxima (João Félix va xutar al pal), però tenien la convicció que les seves quatre parades havien sigut vitals. Poc ortodox fins ara en les seves intervencions, flaqueja amb el peu.

Jules Kounde.

Va ser elegit el millor jugador del França-Bèlgica pel duel que va mantenir amb Doku i les seves arribades a l’àrea. Davant Rafael Leao, va patir més en les curses. Un hàndicap que podria perjudicar-lo davant Nico Williams si no fos perquè ja l’ha marcat i amb encert a la Lliga.

Dayot Upamecano.

Difícil de superar en el cos a cos, tendeix de tant en tant a la dispersió. Un parell de vegades ha descuidat la seva zona de central dret sense que l’equip ho hagi pagat. Amb tot, és responsable de l’únic gol encaixat. Va cometre el penal sobre el polonès Swiderski.

William Saliba.

La seva sòlida temporada a l’Arsenal l’ha catapultat a la titularitat de la selecció amb 23 anys. Només ho havia sigut en la seva irrupció a la Lliga de Nacions del 2022; ara és indiscutible des del març per la seva silenciosa eficàcia, sense errors ni estridències en les seves intervencions. S’ha vist amb problemes poques vegades.

Theo Hernández.

Manté més la posició que Kounde, ja que França tendeix a atacar per la dreta. Quan surt a la parcel·la de l’atac genera perill. És capaç de combinar i centrar, i té un bon xut llunyà. Potent també en el joc aeri en les accions d’estratègia.

N’Golo Kanté.

Va corroborar amb les seves actuacions la pertinència que Deschamps el recuperés després de tres anys de marginació. Ha disfrutat del mateix futbolista industriós i lluitador, fiable. Li va donar descans en el tercer partit contra Polònia, amb l’equip ja classificat, després de ser l’MVP en els dos primers.

Aurélien Tchouaméni.

Va arribar lesionat a la concentració al peu esquerre i Deschamps va esperar que es recuperés. No va arriscar el seu concurs en l’estrena, i després li va donar la titularitat en els quatre següents, ampliant la formació del mig del camp. El segon que més dispara a porteria: dels 12 xuts, només un ha anat entre els tres pals.

Adrien Rabiot.

Podria donar-se per segura la reaparició del futbolista esquerrà després d’haver complert la sanció davant Portugal. Havia disputat els altres quatre partits. Si Tchouaméni és al camp, ell es desplaça a la posició d’interior esquerre. Té recursos físics i tècnics per defensar i atacar amb criteri.

Antoine Griezmann.

Una pèssima Eurocopa està perpetrant l’atlètic, amb molt poques idees als voltants de l’àrea i mala punteria a dins, amb rematades impròpies de la seva categoria. Ha sigut titular en quatre dels cinc partits. "Indispensable" per a Deschamps, que el va asseure davant Polònia perquè reaccionés a continuació. No ha passat.

Kylian Mbappé.

Fins i tot condicionat per la màscara, continua sent el millor. Desequilibra el rival amb les seves arrencades, amb la seva velocitat, malgrat que no camina fi en el xut. Però el nivell de França baixa si el capità no és la figura determinant que resol els partits.

Marcus Thuram.

Ni d’extrem esquerre ni de davanter centre ha tingut cap visibilitat. Després dels 20 xuts de Mbappé, venen els 12 seus (i de Tchouaméni i Griezmann) i sense cap encert. Sense brillar en qualsevol altre aspecte del joc que ho compensés, només ha acabat un dels tres partits que va començar.

Notícies relacionades

Ousmane Dembélé.

El futbolista que transforma els ooooh d’admiració en els uuuuiii de desil·lusió. El mateix de sempre: cursa veloç, driblatge definitiu i xut desviat. Distingit MVP contra Portugal per revolucionar el xoc. Deschamps decidirà si li dona la titularitat en lloc de Thuram o el fa servir com la carta de revulsiu.

Temes:

Arsenal Portugal