EUROCOPA 2024

Espanya, a derrocar el mur francès

Deschamps porta el seu Ferrari com si fos un tractor, però és suficient per lluitar per títols

Les apostes assenyalen ‘la Roja’ com a favorita per arribar a la gran final pel seu torrent de joc, però la seva proposta audaç és perfecta per a l’estil garrepa del seu rival. L’equip de Deschamps entrega la pilota al rival i s’atrinxera a l’espera que cometi una distracció. Així ha arribat fins a la semifinal d’avui a Múnic.

Espanya, a derrocar el mur francès

fermín DE LA CALLE jordi gil

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

França és l’últim escull al camí d’Espanya cap a la final de Berlín. La kryptonita gal·la ha fet efecte en tots els seus rivals i els guerrers de Didier Deschamps només han encaixat un gol en els cinc partits d’Eurocopa. L’aposta per l’antimatèria futbolística també ha contagiat els seus jugadors, que encara no han sigut capaços d’anotar cap gol en jugada en el torneig. Dos gols en pròpia porta (Suïssa i Bèlgica) i un de penal, de Mbappé, són el seu paupèrrim bagatge ofensiu. "És cert que només he marcat un gol, però estem a semifinals", advertia Kylian en la seva versió més resultadista.

Luis de la Fuente no es fia dels francesos perquè el seu arsenal ofensiu intimida qualsevol: Mbappé, Dembelé, Griezmann, Barcola, Thuram, Kolo Muani... Per molt que Kylian estigui tocat a l’esquena i el nas, i Antoine, ranc. Rabiot ho admetia de mala gana en la roda de premsa prèvia: "És veritat que Griezmann i Mbappé estan menys frescos".

Tres novetats a l’onze

El seleccionador espanyol no acaba de creure’s aquestes molèsties i ha treballat a consciència per afinar el dispositiu d’ajudes defensives amb la idea de tancar els passadissos als atacants francesos. Sessions de vídeo per línia, xerrades conjuntes, anàlisi dels patrons d’atac francesos, l’ajust de les distàncies defensives... I tot amb tres novetats l’onze, dues de les quals en la defensa per amonestacions. Jesús Navas ocuparà el lateral dret en lloc de Dani Carvajal i Nacho estarà a l’eix amb Laporte per Le Normand. A més, Dani Olmo sortirà davant del doble pivot en lloc del lesionat Pedri.

Les apostes assenyalen Espanya com a favorita pel seu torrent de joc, però la seva proposta audaç és perfecta per a l’estil garrepa d’una França que entrega la pilota al rival i s’atrinxera a l’espera que cometi una distracció. Fa anys que el seleccionador va enterrar el debat de l’estil a França perquè la conquesta del Mundial de Rússia, el subcampionat de Qatar i el títol de la primera Nations League, van deixar sense arguments els seus crítics.

Notícies relacionades

Deschamps condueix el seu Ferrari com si fos un tractor, però amb això en fa prou per lluitar pels títols en els grans tornejos. De la Fuente, per la seva banda, ha disparat les prestacions del seu monovolum que, per moments, sembla un Red Bull. Els francesos posaran el seu focus en Nico i en Lamine, que, com va passar davant Alemanya quan va ser assenyalat per Nagelsmann, torna a estar a la diana, ara per una declaració desafiadora de Rabiot: "Si Lamine vol jugar una final, haurà de fer més coses de les que ha fet fins ara". Trash talking, en diuen els americans.

De la Fuente té clar quin partit proposarà França, un dels blocs més físics del món. El tècnic va tenir temps per elogiar Mbappé, "un geni, un supercrac". Al seu costat, Rodri va ser rotund al valorar l’estat físic del nou astre del Madrid. "No em fio del que diuen, pot marcar la diferència amb facilitat, no cal que estigui bé ni malament. Al camp és una amenaça", va avisar el pivot.