Apunt

El secret

Un grupo de chicos participan en los Barça Academy Camps.

Un grupo de chicos participan en los Barça Academy Camps. / FCB

1
Es llegeix en minuts
Lluís Carrasco
Lluís Carrasco

Publicista

ver +

En l’univers Barça, on tot sembla pertànyer al primer equip, on perdem de vista que el FC Barcelona és, significa i representa l’entitat poliesportiva més gran del planeta, i on ens obstinem a parlar de conflictes, enfrontaments i problemes, existeix una àrea de formació (o més ben dit de formació i negoci) que ja és una de les més envejades i referenciades per clubs de tot el món.

Parlem de les Barça Academies. Potser molts de vostès no saben del tot de què els parlo: cinc continents, 29 acadèmies actives i desenes de ciutats estrenant o esperant l’abraçada del club blaugrana (Rabat al Marroc, Zúric a Suïssa, Jalal-Abad al Kirguizstan o Aichi Nagore al Japó…), 45.000 nens acollits en actiu, centenars de formadors instruïts en la nostra manera d’entendre el futbol, un centre d’alt rendiment i tecnificació al cor del desert d’Arizona… Una bogeria. Sota la direcció d’aquest exèrcit d’èxit, somriures, esforç i resultats, dos professionals, Benny Megreli com a director general i el meu bon amic Sergi Barjuan com a director esportiu.

Obsessió per l’excel·lència

Notícies relacionades

A Megreli també el conec bé, va col·laborar amb mi en la passada campanya electoral fins al punt de convertir-se en peça capital de la direcció de la candidatura per la seva obsessió innegociable per l’excel·lència i el resultat, i allà el tenen, amb la complicitat activa i diària de més de 20 professionals dels més diversos àmbits, ha tancat l’exercici 2023 amb uns resultats humans, de talent captat, d’integració i de diversitat cultural, impossibles de quantificar, i, amb una facturació que supera per primera vegada en la història el doble dígit, ha convertit les acadèmies del club disseminades per tot el món, en un dels màxims motius d’orgull de l’entitat culer.

Poc me n’equivocaré si els dic que aquesta meravellosa realitat de nens i adolescents culers per tot el planeta, serà el bressol d’alguna bogeria de jugador que farà explotar el nou Spotify Camp Nou, i serà llavors quan molts descobreixin el secret més ben guardat.