Alcaraz espera "un partitmolt dur" davant Medvédev

El murcià es veu «en el camí correcte» i amb la màxima ambició en la repetició de la seva semifinal del 2023 a Wimbledon contra el rus.

Alcaraz espera "un partitmolt dur" davant Medvédev
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz i Daniïl Medvédev entraran avui a la central de Wimbledon (14.30 hores, Movistar) amb un record molt diferent des de l’última vegada, ja fa un any, també a semifinals. Aquell dia, el tennista murcià va aconseguir una victòria que li va obrir les portes a la final on, 48 hores després, guanyaria el títol davant Novak Djokovic. El tennista rus no s’ha oblidat de la contundent derrota que va encaixar: 6-3, 6-3, 6-3.

Alcaraz es troba a un pas d’on volia ser quan va arribar a Londres. "Som al camí correcte. Volem més, tenim ganes de més, volem arribar a la final", deia com a repte abans d’enfrontar-se de nou amb Medvédev.

En els enfrontaments entre tots dos, el tennista murcià surt amb avantatge de 4-2. Es presenta com a campió del torneig, amb millor rànquing (3 davant 5) i més Grand Slams en el seu palmarès (US Open 22, Wimbledon 23 i Roland Garros 24) per només un el seu rival (US Open 21). Una superioritat que també el fa favorit en les apostes (1,28 euros per la seva victòria contra 3,75 pel rus).

Però en la pista, des del primer punt, tots dos saben que de poc serviran les estadístiques. Serà un duel tàctic entre dos tennistes amb estils molt diferents. Explosiu, Alcaraz; metòdic, Medvédev. Un partit que no tindrà res a veure amb el de fa un any, segons deia el rus després de desfer-se de Jannik Sinner, després de remuntar en un partit de cinc sets. "Com amb Sinner, Carlos ha de saber que pot guanyar o pot perdre, però que lluitaré fins al final, que serà una lluita dura. Un gran partit. Genial per als aficionats, genial per a mi, genial per al rival", deia Medvédev.

El tennista rus té clar com guanyar: "Pressionar amb el servei, fer aces, tirar serveis a la línia per guanyar el punt i tenir menys problemes". És conscient que Alcaraz és un rival dur, "que colpeja fort, sap tallar i disparar des de qualsevol posició".

"Cal buscar estratègies per incomodar-lo, fer-ho sortir de la seva ruta, perquè dubti i cometi errors", insistia Gilles Cervara, l’entrenador francès de Medvédev, que va estar veient amb el seu pupil la semifinal de l’any passat i repassant els anteriors sis partits. El record de la victòria en les semifinals del passat US Open mesos després de la derrota a Wimbledon animen el rus.

Notícies relacionades

"Serà un partit molt dur. Medvédev és com un mur, és capaç d’arribar a totes les pilotes. Saps que per molt que colpegis, la pilota tornarà. És el més especial que té", destacava el tennista murcià, que ahir va optar per no entrenar-se, com sol fer els dies previs als partits de Grand Slam.

És a dos partits de revalidar el títol i aconseguir el doblet Roland Garros-Wimbledon el mateix any. Com Rod Laver, Bjorn Borg, Rafael Nadal, Roger Federer i Novak Djkovic.