El francès François Letexier serà l’àrbitre de la final de Berlín

1

La UEFA va comunicar ahir que el col·legiat francès François Letexier, de 35 anys, dirigirà la final de diumenge a Berlín entre Espanya i Anglaterra. Letexier ha arbitrat dues vegades a la selecció espanyola: la primera va ser el 2022, amb un 2-2 davant la República Txeca i la segona, en els vuitens de final de l’Eurocopa davant Geòrgia. Espanya va guanyar per 4-1 després de remuntar el gol del seu rival. Per contra, mai ha dirigit un partit del combinat anglès. Letexier estarà acompanyat pels seus compatriotes Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni com a assistents.

El 2016, amb 28 anys, es va convertir en l’àrbitre més jove a arribar a la Primera Divisió francesa, la Ligue 1. Tan sols un any després, el 2017, el col·legiat francès va començar a xiular en competicions internacionals. En total, ha participat en 65 partits oficials de la UEFA.

En aquesta Eurocopa ha xiulat en tres ocasions com a àrbitre principal i una altra com a quart col·legiat. La temporada passada va ser el quart àrbitre a la final de la UEFA Champions League 2024 entre el Borussia Dortmund i el Reial Madrid a Wembley, que va acabar amb la victòria de l’equip blanc. També va ser el responsable de xiular el Reial Madrid-Manchester City de semifinals al Bernabéu, que va acabar amb empat a tres. També ha dirigit diversos partits de l’Europa League.