Nike torna a guanyar el Barça als tribunals

L’Audiència de Barcelona desestima un recurs del club i dicta que està obligat a complir el contracte de patrocini fins al 2028.

Nike torna a guanyar el Barça als tribunals
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència de Barcelona va confirmar ahir les mesures cautelars acordades en el conflicte que manté el FC Barcelona amb la multinacional Nike i va desestimar el recurs interposat per l’entitat blaugrana, que està obligada a complir el contracte de patrocini firmat fins al 2028.

Mitjançant una interlocutòria, l’Audiència Provincial de Barcelona va descartar que el FC Barcelona "estigués facultat per desistir unilateralment del contracte" i no va estimar el recurs interposat per l’entitat blaugrana contra la interlocutòria del Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona,per la qual cosa confirmava les mesures cautelars acordades. Aquestes es refereixen a "la conservació i el compliment del contracte de patrocini publicitari que regeix les relacions entre les parts fins a l’any 2028".

L’Audiència va acordar prohibir al FC Barcelona que "cessi en l’execució de les seves obligacions sota el contracte de patrocini vigent", en què s’inclou "l’obligació de col·laboració perquè Nike pugui complir les seves pròpies obligacions sota el contracte [esmentat]".

A més també va prohibir a l’entitat blaugrana que "celebri acords amb tercers" que siguin incompatibles amb el contracte de patrocini vigent. Malgrat aquest nou revés judicial al Barcelona, tot apunta que l’entitat blaugrana i la multinacional del bumerang arribaran aviat a un compromís més enllà del 2028.

La marca pròpia

El club blaugrana havia denunciat el contracte al considerar l’existència d’"incompliments flagrants" en aquest, clàusules abusives en els marges comercials, problemes de proveïment, a més d’unes xifres allunyades de la realitat actual en aquest tipus de contractes.

El rerefons del conflicte és eminentment econòmic en uns moments financers molt delicats per a l’entitat catalana, que fins i tot havia rebut una oferta superior per part de Puma i s’havia plantejat també la possibilitat de crear una marca pròpia. L’objectiu del Barcelona, segons ha repetit el president Joan Laporta, és firmar "el millor contracte del mercat". La relació entre el club català i Nike data del 1999.

Primer entrenament

En la part esportiva, a Hansi Flick se’l va veure ahir de curt. El tècnic alemany va trepitjar al matí per primer cop el camp d’entrenament de la Ciutat Esportiva en la seva primera sessió de la temporada 2024-2025. Va ser una jornada de doble sessió, de matí i tarda. Fins diumenge l’alemany té previst completar fins a sis pràctiques.

Notícies relacionades

Sota un sol imponent a Sant Joan Despí, Flick va saltar a la gespa amb una gorra negra de protecció. "Comença l’era Flick", el van saludar les xarxes socials del club. L’entrenador compta encara amb molt pocs futbolistes de la primera plantilla, de manera que el gruix dels entrenaments inicials està format per jugadors que el curs passat van actuar al Barça Atlètic, cedits que tornen i lesionats en via de recuperació. Entre els cedits compareixen Lenglet, Ansu, Pablo Torre, Julián Araujo i Álex Valle.

No hi eren, és clar, ni Pau Cubarsí ni Lamine Yamal. El club va anunciar que tots dos ja tenen fitxa del primer equip. Un tenia fitxa del juvenil, el defensa, i l’altre del filial, l’extrem.