Parella d’asos per a Espanya

Lamine Yamal i Dani Olmo han participat en 9 dels 13 gols de la selecció espanyola i estan demostrant ser els dos futbolistes amb més talent en l’atac de Luis de la Fuente.

Parella d’asos per a Espanya

JORDI GIL

2
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Lamine Yamal i Dani Olmo s’han guanyat la consideració de ser els jugadors més determinants de la selecció espanyola en aquesta Eurocopa. De les seves botes han partit les jugades amb més imaginació i que han resultat decisives per arribar a la gran final de diumenge a Berlín davant Anglaterra.

Lamine estava cridat a ser un jugador important a Alemanya des del primer dia. Luis de la Fuente li va donar el rol de titular i aviat es va veure que era insubstituïble. La banda dreta és seva, i a peu canviat ha fet meravelles. Des de la primera assistència a Fabián Ruiz davant Croàcia fins al gol descomunal davant França que va enganxar Espanya a la semifinal i va permetre la remuntada.

Només va descansar en el duel intranscendent davant Albània, va sortir en la recta final, i també va ser substituït l’última mitja hora davant Alemanya quan el corró teutó estava passant físicament per sobre de tots.

Dani Olmo, per la seva banda, va tenir un camí amb més revolts. No va poder participar en els amistosos de preparació davant Malta i Irlanda del Nord per culpa d’unes molèsties i li va costar arribar al cent per cent al torneig. Va arrencar com a revulsiu, substituint Pedri, fins que el tenerifenc es va lesionar per una entrada de Kroos i ell va heretar la seva posició.

En realitat, el 4-2-3-1 de De la Fuente en aquesta Eurocopa estava molt pensat a tenir Dani Olmo a la mitja punta. Així es va veure en l’assaig davant el Brasil al Bernabéu al març. Va marcar un golàs i se’l va veure com un peix a l’aigua.

Passada màgica

Les seves prestacions van augmentar a partir que davant Albània desenvolupés el seu talent en l’alineació titular. Va donar una passada màgica a Ferran Torres per al gol de la victòria i també es va apreciar que es podia adaptar no només al mig, sinó també perfectament a la banda esquerra. Una cosa que va potenciar en el segon temps davant Geòrgia en els vuitens de final firmant el seu primer gol.

Quan va sortir davant Alemanya, Olmo va intimidar els rivals que el coneixien molt bé de la Bundesliga i el que va ser el seu entrenador en el RB Leipzig, Julian Nagelsmann. Va assumir el lideratge per marcar el primer gol en una associació precisament amb Lamine Yamal. Dani no es va arrugar quan més pressionava Alemanya amb una pròrroga espectacular que va culminar amb una rosca perfecta al cap de Mikel Merino per al 2-1 definitiu.

Notícies relacionades

Amb Lamine i Dani Olmo en el mateix onze inicial davant França, Espanya va disfrutar de llampecs d’una qualitat fora del que és habitual. Lamine, amb el seu cacau per igualar el marcador, i Dani Olmo, deixant en evidència Tchouaméni amb un driblatge antològic i anotant de xut creuat, amb la col·laboració de Kounde.

En total, entre els dos han participat en 9 dels 13 gols d’Espanya. Lamine, amb tres assistències i un gol, i Dani ha firmat tres gols i dues assistències. Està igualat al capdavant de la llista de realitzadors amb Harry Kane, la gran amenaça anglesa. En cas de quallar una gran final, tot apunta que un d’ells dos serà considerat com el millor jugador de l’Eurocopa. Una distinció que heretarien de Xavi el 2008 i d’Andrés Iniesta el 2012.