Alcaraz repeteix cita amb Djokovic

L’actual campió de Wimbledon es va desfer del rus Medvédev de manera rotunda en les semifinals i demà s’enfrontarà per segon any consecutiu a l’ex número 1, que va eliminar sense problemes l’italià Musetti.

Alcaraz celebra la seva victòria d’ahir contra Medvédev a les semifinals de Wimbledon. | KIRSTY WIGGLESWORTH / AP

Alcaraz celebra la seva victòria d’ahir contra Medvédev a les semifinals de Wimbledon. | KIRSTY WIGGLESWORTH / AP

4
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Un any després, Carlos Alcaraz i Novak Djokovic tornaran a enfrontar-se en la final de Wimbledon. El duel per fer història està servit. L’actual campió per revalidar el títol. L’ex número 1 per sumar la vuitena corona en el torneig i el seu 25è Grand Slam. Alcaraz ho va aconseguir després de desfer-se del rus Daniïl Medvédev per 6-7 (1), 6-3, 6-4 i 6-4, mentre que Djokovic ho va aconseguir després de batre l’italià Lorenzo Musetti per 6-4, 7-6 (2) i 6-4.

"Anem a totes", va proclamar Alcaraz de cara a la seva quarta final de Grand Slam. L’esperarà el serbi, que saltarà a la central aquest diumenge (15.00 hores, Movistar) disposat "a guanyar el títol". Una situació gairebé sorprenent per a ell mateix, quan tot just fa un mes va haver d’operar-se del menisc del genoll i retirar-se de Roland Garros. La gran final està servida.

De menys a més

Al jove tennista murcià només se li va escapar el primer set, però després no va donar opció al rus. Tots dos van entrar a la central amb les tàctiques ben estudiades. Alcaraz, fins i tot, va preferir cedir de sortida el servei a Medvédev amb la confiança que els nervis juguessin una mala passada al rus. Gairebé ho va aconseguir perquè l’espanyol va disposar del seu primer break point. Però Medvédev va salvar la situació per ser qui aconseguís el primer break (3-1) amb un joc en blanc. La resposta d’Alcaraz va ser ràpida per a prendre-li en el següent joc.

No es va posar nerviós Medvédev, que es va tornar a avançar amb una segona ruptura (4-2) per col·locar-se 5-3 amb servei i poder tancar la primera mànega. Alcaraz va aguantar la pressió per aconseguir també un segon break (5-4), mentre Medvédev rebia un warning de la jutge de cadira per comportament antiesportiu al queixar-se d’un doble bot de la bola, després de salvar els dos primers break points. La decisió del primer set se l’haurien de jugar en el tie-break i en aquest cara o creu el rus va ser molt més efectiu i sòlid per apuntar-se’l cedint només un punt després de 57 minuts.

El murcià va recuperar el desavantatge al marcador en el segon set i després d’arrabassar el servei a Medvédev (3-1), ja no el va deixar escapar. "Posar-se 3-1 ha sigut clau per tranquil·litzar-me", reconeixeria després de la seva victòria Alcaraz. Començava un altre partit, i Alcaraz ja sabia com contrarestar el temut "mur" que és Medvédev. Així va fer un altre break molt ràpid per prendre avantatge (2-1). Concentrat, pacient per buscar el cop guanyador (en va fer 55 en el partit), Alcaraz manava amb la seva poderosa dreta, dominava els pilotejos fins a apuntar-se el tercer set.

"Carlos ha de saber que pot guanyar o puc guanyar jo, però que hi seré per lluitar fins al final", anunciava abans del partit Medvédev. Ho havia fet per eliminar Jannik Sinner en els quarts de final, però davant Alcaraz no va poder complir la seva promesa. L’espanyol va augmentar encara més la seva pressió, la seva velocitat de cops per imposar el seu joc. Somrient ja sobre la pista i jugant com volia amb la boleta groga. Ara la col·loco a la dreta, després un contrapeu, una deixadeta o una volea. Feia el que volia. Alcaraz no el deixava respirar. Li exigia en cada punt.

La 37a final

Alcaraz començava el quart set amb un altre break. El rus va salvar el primer KO per recuperar-lo en el següent (1-1), però es va veure impotent de mantenir el pols. Medvédev va cedir de nou el seu servei (4-3) i les seves esperances. Alcaraz ja no va deixar escapar el triomf en el primer match ball després de 2 hores i 59 minuts.

Notícies relacionades

"He sigut capaç de fer el meu propi tennis i deixar de banda els nervis que vaig tenir en el primer set. No ha sigut fàcil fer caure la muralla que tenia a l’altre costat de la pista. Intentaré fer les coses encara millor que l’any passat. Tant de bo sigui un gran dia per a Espanya", va dir recordant que diumenge també es jugarà la final de l’Eurocopa contra Anglaterra.

A l’altre costat de la xarxa l’esperarà un renascut Djokovic, que es va imposar amb claredat a Musetti en tres sets, sense massa oposició. En 2 hores i 51 minuts es va guanyar la presència a la seva desena final de Wimbledon a la recerca de batre el rècord de set títols compartit amb Roger Federer. La 37a final en Grand Slams, com els anys que té. I ho va celebrar tocant el violí amb la seva raqueta per a la seva filla Tara que era a la llotja juntament amb el seu germà Stefan i ha començat classes de violí fa uns mesos. L’últim regal vol que sigui el títol.