Bellingham també es juga en la final la Pilota d’Or

El mitjapunta anglès és el principal favorit per emportar-se el premi, però una derrota demà complicaria molt les seves opcions.

Bellingham també es juga en la final la Pilota d’Or
2
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

La final de Berlín no només dirimirà el títol europeu, sinó que es perfila com a clau en la lluita per la Pilota d’Or. Així, Jude Bellingham es presenta com a favorit per la seva trajectòria en el Reial Madrid i amb Anglaterra, tot i que una mala final podria pesar molt en la direcció dels vots del trofeu que entrega la revista France Football.

Sense fer una Eurocopa espectacular, Bellingham ha estirat l’equip anglès en moments delicats. Per exemple, va marcar un gol impressionant de xilena contra Eslovàquia que va permetre al seu equip passar als quarts de final, forçant la pròrroga in extremis quan el partit ja semblava perdut. Kane va sentenciar després el pols.

Als seus mèrits amb Anglaterra cal afegir la seva irrupció en el Reial Madrid amb la conquesta del doblet, la Lliga i la Champions League. El seu primer any de blanc va demostrar un poder i una arribada que va impressionar el món futbolísitic, sobretot en la primera part de la temporada.

No obstant, els grans tornejos pesen molt en aquestes eleccions i Espanya és el millor equip per ara de la competició. Cap altre ha jugat al mateix nivell que la Roja. Aquesta percepció pot portar que els vots siguin més repartits i potser algun futbolista espanyol pugui donar la sorpresa.

Rodri, en bona situació

Rodri, cinquè en la votació de l’última Pilota d’Or, pot ser que avanci posicions i sigui una amenaça per al madridista. L’opció de Vinícius ha perdut pes amb la seva mala Copa Amèrica. El migcampista espanyol va guanyar la Premier League i té una enorme reputació. Un futbolista d’equip, que comanda des de la seva posició de pivot el Manchster City i la selecció. "Per a la meva manera d’entendre el futbol, els premis individuals s’agraeixen però no són una prioritat", va dir el madrileny recentment. Però guanyar una Pilota d’Or seria, en definitiva, el premi a dos equips com el City o la selecció que aposten per un futbol vistós en contraprestació d’altres maneres de jugar més pràctiques.

Notícies relacionades

Des de Madrid també apunten el nom de Carvajal, pel seu doblet amb el Reial Madrid i gol a la final de la Champions, però sembla gairebé impossible que el premi sigui per a un lateral dret. La seva empenta i entrega és per elogiar, tot i que una Pilota d’Or potser exigeix més plasticitat.

Bellingham té males experiències quan s’ha disputat premis individuals amb jugadors espanyols. L’anglès va quedar segon en dues edicions del Golden Boy, per darrere de Pedri i Gavi. L’any passat per fi el va guanyar per davant de Balde, un altre blaugrana.