Alcaraz i Djokovic es desafien en una final "per fer història"

El campió murcià vol revalidar avui el seu títol a Wimbledon, mentre l’astre serbi confia a obtenir la revenja per sumar el seu 25è Grand Slam.

Alcaraz i Djokovic es desafien en una final "per fer història"
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

"Guanyar el títol". És l’únic objectiu de Carlos Alcaraz i Novak Djokovic. Tots dos ho han dit convençuts i amb aquesta missió entraran a la central de Wimbledon. Un any després, tornen a trobar-se amb el títol en joc. La revenja està servida (15.00 hores, Movistar).

"La història està en joc", va anunciar el tennista serbi, que aspira a conquerir el seu vuitè títol a Londres per augmentar a 25 el seu rècord de Grand Slams. Els seus números espanten. Djokovic jugarà la seva 37a final de Grand Slam (24 de guanyades). A Wimbledon disputarà la seva 10a final (7 títols), igualant les 10 de l’Open d’Austràlia (10 títols), 10 de l’Obert dels Estats Units (4 títols) i 7 de Roland Garros (3 títols). Amb 37 anys jugarà el partit 425 en els 75 Grand Slam en què ha participat amb només 49 derrotes.

"Una llegenda"

El seu palmarès atemoreix qualsevol. "És una llegenda", admet Alcaraz, que se sent "a punt per al desafiament". No només això. "¿Djokovic? Crec en mi mateix, crec que guanyaré Wimbledon. Sé el que he de fer per guanyar-lo", assegurava després de classificar-se per a la final. Alcaraz també vol fer història. Si guanya serà el novè jugador que revalida el títol i el sisè, des de l’era Open (1968), que fa el doblet el mateix any després d’haver guanyat Roland Garros. Els tres últims a aconseguir-ho han sigut Rafael Nadal (2008 i 2010), Roger Federer (2009) i el mateix Djokovic (2021).

"És una cosa increïble i molt difícil de fer. Intentarem estar en aquesta llista", deia el jove tennista murcià que, amb 21 anys, no té la necessitat imperiosa del repte de Djokovic. "Estic segur que Carlos guanyarà altres Grand Slams en la seva carrera, però no aquest diumenge. Això espero", afirmava el tennista serbi. "El que està fent Carlos és escandalós, sobretot a nivell mental, aguantant aquesta pressió que tothom li posa. És un superdeu", destacava ahir el seu entrenador, Juan Carlos Ferrero.

Notícies relacionades

L’efectivitat d’Alcaraz en Grand Slams és, de moment, millor que la de Nole. Tres triomfs en tres finals (US Open 2022, Wimbledon 2023 i Roland Garros 2024). "Les finals són per guanyar-les, no per jugar-les", sempre diu. A les cases d’apostes pronostiquen el mateix: 1,63 euros pel triomf d’Alcaraz i 2,33 pel de Djokovic.

"Serà una batalla, com a mínim com la de l’any passat. Seran cinc hores una altra vegada, per la qual cosa el nivell mental ha de ser alt", pronosticava Ferrero. "Carlos ha d’aprofitar l’experiència de l’any anterior. No sortir amb tants nervis i tractar de millorar coses que contra Novak sempre són necessàries". L’extennista espera un "nivell altíssim" de Djokovic a la final d’avui. "Se’l veu desplaçar-se bé i recuperat del genoll. Plantegem un partit físic, llarg, perquè la joventut faci que les cames de Carlos estiguin més fresques al final del partit que les de Novak", va acabar Ferrero.