Luis de la Fuente: "Soc un gladiador i disfruto veientla gent feliç"

De la Fuente demana a Espanya que sigui fidel al seu estil per arribar a la corona i compta amb un aliat d’última hora: «Gavi serà el nostre jugador 27».

Luis de la Fuente, seleccionador español.

Luis de la Fuente, seleccionador español. / Ap

1
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

"Gavi serà amb nosaltres per ser el jugador 27", va assegurar ahir Luis de la Fuente, el seleccionador espanyol, que va lamentar les baixes per lesió de Pedri i Ayoze "perquè s’han deixat la vida per intentar estar amb els seus companys". I ell, que es va autodefinir com "un competidor", se sent totalment preparat per al partit més important que hagi disputat mai. Ni com a jugador va viure una cosa així. Ni tampoc ara com a seleccionador.

"Soc un gladiador, vinc del circ, i disfruto veient la gent feliç, ens mou veure un país amb efecte i unió", va remarcar el tècnic de La Rioja apel·lant al to èpic d’una final que decidirà el nou monarca del futbol europeu. De tota manera, va defensar De la Fuente que "és injust com es tracta el que no guanya, només un pot emportar-se la victòria". I té clar el pla de joc que ha dissenyat per poder derrotar Anglaterra.

"Hem de ser nosaltres mateixos, que es vegi una Espanya reconeixible", va dir el seleccionador, que després va revelar un dels últims missatges que llançarà al seu equip. "Em fa vergonya demanar més a aquests jugadors, però sí que els demano una cosa, que surtin a disfrutar per guanyar", va assenyalar el tècnic espanyol.

Notícies relacionades

"Zero supersticiós"

I ell, creient com és i ho pregona, no va voler recórrer a efectes extraordinaris sent un home de fe. "Soc zero supersticiós, reso cada dia, però no em poso una samarreta groga si guanyo demà", va indicar De la Fuente, que va elogiar els anglesos, mentre detecta que la final d’aquesta nit "serà un partit equilibrat, per això és tan simple com que es decidirà per detalls, per no cometre errors, estar centradíssims. Ens hem recuperat d’inconvenients físics, i estem en un moment excepcional per afrontar una final", va sentenciar De la Fuente.