‘La Roja’, vista per dins

Un mes de convivència dona per saber moltes coses, com que Pedri pessiga, que el riure d’Unai Simón és el més contagiós i que Zubimendi és el Magnus Carlsen de la selecció.

‘La Roja’, vista per dins

FERMÍN DE La CAlle

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Lamine Yamal i Nico Williams, 17 i 22 anys respectivament, presumeixen de ser tan desequilibrants amb la videoconsola com sobre la gespa. S’han encarregat d’explicar-ho en les entrevistes que han concedit aquest mes a Alemanya entre rialles. Però poc es parla de l’altre front de la selecció, el dels escaquistes.

Martín Zubimendi, Dani Olmo i Unai Simón, entre d’altres, s’han assegut davant del tauler unes quantes vegades aquest mes a Donaueschingen. El donostiarra, que va ser campió aleví de Guipúscoa d’escacs el 2011, s’ha batut a la Selva Negra amb un Dani Olmo, que utilitza el tauler per "millorar la concentració i la tàctica". El tercer en discòrdia, el porter de l’Athletic, també és aficionat a enredar sobre el tauler. Fins i tot es deixa veure sol jugant partides amb rivals virtuals.

Unai, que té una de les rialles més contagioses de l’equip, és un dels que més se sent en els entrenaments. És un grup de perfil discret sense mascles alfa com els Camacho, Sergio Ramos o Puyol d’altres èpoques. Però la veu d’Unai és molt reconeixible en partidets i sessions de treball. No és l’única. Laporte és un altre dels coronels.

No obstant, hi ha un jugador que parla poc i mana molt: Mikel Oyarzabal. El capità de la Real forma amb Mikel Merino la parella dels advocats, que és com els anomenen els seus companys perquè quan hi ha polèmica en els rondos, la resolen ràpid.

El més futboler

Rodri és un líder silenciós, parla amb tots, però no aixeca la veu. Fins i tot quan t’estira les orelles, i a Lamine i a Nico els les ha estirat alguna vegada en aquesta concentració, ho fa amb discreció. "A veure, aquests del fons que són els últims que han arribat i els que més enreden", se l’ha sentit. El madrileny és el més futboler i sempre té un consell a mà per resoldre qualsevol problema.

Per la seva banda, Morata és "un capità modern". Rere l’enigmàtica definició que han donat alguns dels seus companys s’amaga un líder sensible, vulnerable, empàtic i generós. Algú que està pendent de cada detall al grup, que no falti res a ningú, i molt menys als nous. Ell va pressionar en la negociació de les primes perquè hi hagués 27 parts en lloc de 26, com el nombre de jugadors, i repartir aquesta última entre assistents, gent de comunicació i altres empleats que els ajuden en el dia a dia.

Notícies relacionades

Per contra, Joselu n’ha vist de tots colors. Aquesta última temporada ha sigut un regal inesperat per a ell en la seva carrera. El gallec de Stuttgart és l’antítesi de Morata, té pell de cocodril i les crítiques tant se li’n donen. Cucurella, mentrestant, ha sigut un dels descobriments de la concentració. Un nano divertit fora del camp i intens a la gespa. Marc té preparada una celebració per si marca, o si guanyen, que li ha encarregat la seva xicota per a TikTok.

A Vivian li van fer una "mala passada" al convocar-lo per a l’Eurocopa. "Vaig comprar entrades per a Springsteen fa un any i vaig pensar ‘tant de bo no pugui anar-hi perquè tingui l’Eurocopa’". Navas s’enfrontarà a una Anglaterra que dirigeix algú contra qui va jugar: Southgate. Pedri va repartint pessics, així que quan apareix algun s’aparta. Els mateixos que li feia al camp Rüdiger.