Triomfa l’Espanya coral: sis victòries, sis MVP diferents

La selecció ha tingut sis jugadors amb el premi al més destacat en cada un dels partits abans d’arribar a la final de Berlín.

Triomfa l’Espanya coral: sis victòries, sis MVP diferents

Pablo Garcia/RFEF

1
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Espanya és un equip. Una frase que Luis de la Fuente s’encarrega sempre de recordar i que els seus jugadors han interioritzat al màxim. El millor exemple es pot veure en el repartiment dels premis al millor jugador del partit, l’MVP. Cap dels futbolistes ha repetit trofeu. En les sis victòries hi ha hagut sis guanyadors diferents.

El primer a guanyar-lo va ser Fabián Ruiz en el debut amb la golejada davant Croàcia. Fabián va ser a tot arreu, va marcar un golàs de cap a centre de Lamine i es va guanyar a pols la distinció. El successor va ser Nico Williams amb un partit portentós contra Itàlia. La selecció es va imposar per la mínima, però va merèixer golejar. Nico va ser l’autor de la jugada que va acabar en l’autogol italià. Va ser una molèstia constant els 90 minuts.

Espanya va tancar el grup contra Albània. I va aparèixer aquí un dels teòrics actors secundaris: Ferran Torres. El Tauró va marcar el gol de la victòria amb passada de Dani Olmo. Per a ell va ser l’MVP.

Rodri va agafar el relleu. Va ajudar a aixecar el complex partit davant Geòrgia amb un gol des de fora de l’àrea, a més va posar pausa per culminar la remuntada.

Notícies relacionades

Contra Alemanya a quarts, la lesió de Pedri va donar l’oportunitat a Olmo. El terrassenc va marcar d’un precís xut i va assistir Mikel Merino per al gol de la victòria. L’MVP no podia ser per ningú altre.

En el sisè partit i sisena victòria, el protagonisme el va acaparar Lamine Yamal. Va enganxar Espanya al partit amb un golàs i va tenir una actitud defensiva encomiable. L’MVP va ser per consens.