LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Araujo serà operat a Finlàndia i estarà quatre mesos de baixa

El central es va lesionar amb l’Uruguai a la Copa Amèrica jugant contra el Brasil. Ara els metges del Barça en confirmen la gravetat. Es complica la seva possible venda i condiciona els plans de Flick.

Araujo serà operat a Finlàndia i estarà quatre mesos de baixa
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça perdrà Ronald Araujo diversos mesos. El defensa haurà de passar pel quiròfan a Finlàndia del doctor Lasse Lempainen, que ja va operar Dembélé i Sergi Roberto, per resoldre la greu lesió muscular que va patir amb la selecció uruguaiana a la Copa Amèrica, i que frustra qualsevol possibilitat de ser venut en aquest mercat estiuenc. El central, de 25 anys, va arribar ahir a la ciutat esportiva blaugrana a Sant Joan Despí per ser sotmès a diverses proves mèdiques després que l’Associació Uruguaiana de futbol (AUF) es limités a precisar que "patia una lesió muscular". I el comunicat mèdic del club blaugrana, hores més tard, certificava l’existència d’"una lesió al tendó isquiotibial de la cama dreta". O sigui, un problema molt seriós, tant que ha de ser intervingut.

Cinc baixes essencials

Ni Araujo. Ni Pedri, que es va lesionar al genoll amb la selecció espanyola a l’Eurocopa d’Alemanya. Ni Balde. Ni Gavi. Ni Frenkie de Jong. Amb aquestes cinc baixes tan essencials Flick arrenca la seva etapa al Barça, obligat a trobar remeis a problemes realment estructurals en el seu projecte. L’uruguaià va ser, junt amb Pau Cubarsí, titular indiscutible per a Xavi en el tram final de la passada temporada. Tot l’hermetisme que va mostrar l’AUF sobre la lesió que va patir Araujo en el duel contra el Brasil de la Copa Amèrica va contrastar amb la claredat i rapidesa que va exhibir el Barça, una vegada ja en tenia confirmats tots els detalls.

Aquest contratemps muscular a la cama dreta, l’obligarà a entrar al quiròfan, de manera que Araujo haurà d’estar, almenys, quatre mesos de baixa. En el millor dels casos tornaria a mitjans de novembre. El jugador ja va ser conscient de la magnitud de la lesió quan es va veure obligat a demanar el canvi als Estats Units. Araujo va quedar abatut, conscient de la gravetat a què s’enfrontava, per molt que l’AUF no en donés dades concretes, malgrat que el Barça reclamava informació de primera mà. Una informació que li va arribar ahir quan Araujo es va posar, finalment, sota la responsabilitat directa dels metges del club, que van detectar que la lesió era molt més greu.

Cubarsí, als Jocs

Notícies relacionades

Per això el central ha de viatjar a Finlàndia per passar per la sala d’operacions de l’hospital de Turku amb el doctor Lasse Lempainen. No és només una absència molt sensible per a Hansi Flick sinó que condiciona també la política de fitxatges del Barça en aquest mercat de fitxatges dominat per l’austeritat, a l’espera d’assolir la regla del 1:1 en el fair play salarial. El tècnic alemany es quedarà sense el poderós central uruguaià, i tindrà, a més, un altre problema, perquè Pau Cubarsí, l’altre titular a l’eix de la defensa, no participarà en la pretemporada perquè està preparant els Jocs Olímpics de París amb la selecció espanyola.

El problema per al club és que si pretenia vendre Araujo aquest estiu ja no podrà fer-ho i es desactiva aquesta palanca. Tenia un preu de 80 milions, mentre que el mateix jugador debatia sobre la seva continuïtat o no. Ara, només pensa a recuperar-se.