Entre campions

Messi contra Lamine Yamal, la Finalíssima que ve

Messi contra Lamine Yamal, la Finalíssima que ve
1
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Espanya va guanyar diumenge a Berlín la seva quarta Eurocopa en una final de taquicàrdia contra Anglaterra. Els jugadors van marxar amb el trofeu, una medalla penjada del coll i un premi extra: disputar la Finalíssima contra l’Argentina, campiona de la Copa Amèrica després de guanyar Colòmbia a la final (0-1).

Aquesta competició enfronta el campió d’Europa contra el d’Amèrica. La passada edició la van disputar, l’1 de juny del 2022, l’Argentina contra Itàlia amb triomf albiceleste (0-3) a Wembley.

Notícies relacionades

La nova edició es disputarà probablement el juny del 2025, tot i que encara no existeix una seu determinada. La UEFA i Conmebol han de pactar el lloc més idoni. El partit tindrà un sabor especial per a dos cracs com Leo Messi i Lamine Yamal. Potser és l’única vegada que s’enfrontin en les seves carreres. Messi, amb 37 anys, i Lamine Yamal, amb 17, tenen en comú, a més, el seu estret vincle amb el FC Barcelona.

El jove extrem blaugrana ja va confessar en la concentració d’Espanya a la Selva Negra que "seria un somni jugar contra Messi en la Finalíssima". La data del partit és un tema pendent i complicat. Probablement serà el juny, tot i que ha d’encaixar amb la celebració de la Final Four de la UEFA Nations League i amb el nou Mundial de clubs.