Futbol

Espanya doblega Bèlgica i ja mira als Jocs (2-0)

Alexia, Olga Carmona y Aitana Bonmatí celebran el gol ante Bélgica

Alexia, Olga Carmona y Aitana Bonmatí celebran el gol ante Bélgica / RFEF

1
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A Espanya li estava costant arrencar. La selecció dirigida per Montse Tomé va acusar la poca (per no dir nul·la) transcendència del partit contra Bèlgica (2-0) i es va prendre amb massa pausa el duel que va tancar la fase classificatòria per a l’Eurocopa de l’estiu que ve a Suïssa, per a la qual fa jornades que Espanya està classificada. Amb els gols d’Aitana Bonmatí i Tere Abelleira, es va agenciar una victòria que va caldre treballar, les espanyoles es van marcar la seva pròpia pressió, per acabar tirant endavant el partit a Riazor.

La primera meitat va ser plana. Pocs ensurts per a la defensa belga mentre Espanya intentava arribar amb fluïdesa malgrat la seva intensitat mitjana. No va ser fins que estava a punt d’arribar al minut 40 que Olga Carmona va centrar una pilota bombejada que va agafar Aitana Bonmatí volant dins de l’àrea. Amb un toc subtil va tornar a foradar la xarxa a Riazor. Va ser l’autora de dos gols l’última vegada que la selecció va visitar l’estadi de Riazor contra l’Azerbaidjan el 2019. I els bons costums s’han de mantenir.

Golàs de Tere Abelleira

Notícies relacionades

Amb la seva diana, la catalana va avançar Espanya, que se’n va anar amb avantatge al descans. En la segona part, la selecció de Montse Tomé va intentar accelerar una mica el ritme. Es va veure un equip més dinàmic a mesura que avançaven els minuts en el marcador, tot i que sense acabar de veure porteria.

El marcador només es va tornar a moure en l’afegit, amb un autèntic golàs de Tere Abelleira des del cercle central aprofitant que la portera estava avançada. Amb el 2-0 Espanya posava el punt final que deixava en l’horitzó els Jocs Olímpics. En 10 dies tornarà a rodar la pilota. Per a Espanya serà la seva primera vegada en uns Jocs. Una fita més per a una generació que ja és històrica, per tot el que ha aconseguit dins i fora del camp. A París, volen tornar a regnar i tornar amb la copa. Últimament, és un costum, i ja saben el que diuen d’elles.