LA PLANTILLA

Lamine Yamal tria el dorsal 19 que Messi va portar en els inicis

«El 10 no està lliure, és de l’Ansu», va dir la jove estrella, que repeteix el número que va utilitzar a l’Eurocopa. Thiago ajudarà aquest estiu Flick.

Lamine Yamal tria el dorsal 19 que Messi va portar en els inicis
1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Era el número que lluïa Lamine Yamal amb l’Espanya de Luis de la Fuente. Amb el 19 a la seva esquena, aquell que va utilitzar Messi en els seus inicis al Camp Nou del 2005 al 2008, l’extrem blaugrana (17 anys) es va convertir en una de les grans estrelles de l’Eurocopa (un gol, quatre assistències, millor jugador jove i autor del millor gol del torneig, aquell xut amb l’esquerra contra França). Aquest és el mateix número que lluirà la temporada vinent en el Barça, dorsal que portava el curs passat el brasiler Vitor Roque des que va aparèixer el gener passat durant el mercat hivernal.

"El 10 no està lliure, és de l’Ansu", havia recordat el jove davanter quan se li va preguntar si no volia aquest dorsal tan simbòlic. Lamine va ser especialment acurat i respectuós amb Ansu Fati, que ha tornat de la seva estèril cessió al Brighton sense saber encara si seguirà la temporada vinent al Barça. Tot i que la potència del dorsal 10 és radicalment diferent de la del 19, Lamine no ha volgut alterar l’ordre establert, seguint els passos traçats al seu dia per Messi, que va començar lluint el 30 (primer any al primer equip), després el 19 i, a partir del 2008, coincidint amb l’arribada de Guardiola i la sortida de Ronaldinho, va heretar el 10.

El novè home

Notícies relacionades

Lamine abandona el 27 amb el qual el va fer debutar Xavi, es queda el 19 (té 17 anys; el Leo en tenia 18), i aviat recollirà el 10 amb aquest simbolisme. Ara agafa el número que utilitzava des del gener Vitor Roque, la continuïtat del qual tampoc està gens assegurada. Abans de Messi el van portar Carreras, Pizzi i Kluivert, entre d’altres. Després del Leo va pertànyer a Maxwell, Afellay, Digne, Munir, Kevin-Prince Boateng, Aleñá, Braithwaite, Matheus Fernandes, Kun Agüero, Ferran Torres , Kessie i Vitor Roque, l’últim propietari.

Mentrestant, el Barça va oficialitzar Thiago Alcántara com a nou ajudant de Flick perquè el seu missatge arribi millor a la plantilla. És el novè integrant del cos tècnic. Anirà a la gira pels Estats Units.