GOLF

Jon Rahm sobreviu a un primer dia de vent i pluja en l’Open Britànic

Jon Rahm, en un entrenamiento para el Bristish Open.

Jon Rahm, en un entrenamiento para el Bristish Open.

1
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Jon Rahm va patir el primer dia en l’Open Britànic. No es va enfonsar. Manté les seves opcions obertes. I això no està malament en vista de la seva irregular estrena en l’últim major de la temporada. Va entregar una targeta de +2 (73), a set cops del cap, després d’una jornada marcada pel vent i una lleugera pluja al camp escocès de Royal Troone. Res està perdut. "Ha sigut una lluita. En dies així, ha sigut una volta de supervivència, entre cometes...", va dir.

El 152è Open Britànic va tornar vuit anys després a un camp fundat el 1878 que sembla accessible, però que es defensa amb el vent, carrers estrets i greens exigents. Rahm ho va passar malament de servei, amb dificultats per agafar carrer. Es va equivocar a la sortida dels primers quatre forats, aterrant a les herbes altes tan característiques de la seu escocesa. No obstant, va salvar la papereta amb bons cops d’aproximació.

Malgrat la irregularitat, absent de cops brillants, el golfista de Barrica se les va apanyar per presentar una targeta decent. "M’hauria agradat acabar al par, he fet prou per acabar amb 71 i al final la clau ha estat a tres forats, el 4, el 13 i el 16. Però això és golf, tenint en compte que era difícil, he tret un resultat prou bo i a veure si demà juguem millor", va afegir el guanyador de l’US Open del 2021 i el Masters del 2023.

Puig i Tiger, enfonsats

Notícies relacionades

Rahm no ha guanyat cap títol en els últims 15 mesos i ha superat una lesió al peu que li ha impedit rendir com ambiciona. No obstant, el British li proporciona l’oportunitat de retrobar la seva millor versió.

Pitjor li van anar les coses al català David Puig, que va arribar a Escòcia confiat en les seves possibilitats i va acabar amb un +9 que el situen en la perillosa zona de tall. Necessita una heroïcitat per evitar-ho avui. Com el mite Tiger Woods, que va acabar amb un cop menys, +8, després d’entregar una targeta de 79.

Temes:

Golf Jon Rahm