El mercat

Laporta apressa el director esportiu perquè fitxi Nico Williams

Laporta apressa el director esportiu perquè fitxi  Nico Williams
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça té pressa; Joan Laporta, el seu president, també. Té pressa per tancar el fitxatge de Nico Williams, l’extrem, de 22 anys, de l’Athletic Club. Peça considerada estratègica en molts nivells. I no només l’esportiu, el fonamental perquè reforçaria, i molt, l’atac del Barça, que seria el clon de la selecció espanyola que acaba de guanyar l’Eurocopa. L’Athletic, en canvi, no es dona per al·ludit i espera que el jugador torni el 12 d’agost després d’esgotar les seves vacances.

Amb Lamine Yamal, el millor jove de l’Eurocopa, per la banda dreta i Nico Williams, el millor jugador de la final contra Anglaterra, a la banda esquerra escortant Lewandowski, el Barça tindria un atac capaç de competir amb el trident que ha reunit Florentino Pérez al Madrid: Mbappé-Vinícius-Rodrygo.

Laporta apressa Deco perquè tanqui les converses amb l’agent de l’extrem navarrès, de vacances a Sardenya, en el que seria el pas previ a l’execució de la clàusula de rescissió fixada en 58 milions. Té contracte fins al 2027 amb el club basc.

És l’única porta de sortida que li queda al Barça perquè l’Athletic no negocia de cap altra manera. Si vol Nico Williams, i el president el vol més que ningú, igual com Hansi Flick, el tècnic, es diposita un taló per aquesta quantitat a la seu de LaLiga i s’ha acabat. Comptant, òbviament, amb l’anuència del davanter.

"No tinc cap dubte amb el Nico i l’esperem el 12 d’agost", va dir ahir Ernesto Valverde, el tècnic de l’Athletic. "El veig bé i content. Aquest any tenim molts reptes al davant i segur que al Nico li encanta afrontar-los", va afegir l’entrenador extremeny en conferència de premsa.

Notícies relacionades

Aquest silenci de Nico Williams, que no ha sigut rotund sobre el seu desig de continuar a San Mamés, alimenta encara més la possibilitat de sortir aquest estiu, com ho demostra la reunió, revelada pel periodista Gerard Romero, del seu agent Félix Tainta amb Deco a Saragossa.

Ben bé com si fos el fitxatge de Zubizarreta pel Barça (1986), que també es va tancar llavors a la ciutat de l’Ebre, el director esportiu del Barça va tenir aquesta cita amb el representant de Nico Williams per anar concretant els detalls d’aquesta operació i satisfer així els desitjos de Laporta. Tainta porta fins a vuit jugadors de l’Athletic en la seva nòmina. Entre ells, Iñaki i Nico, els Williams.