Futbol

Koeman activa l’alarma per la lesió de De Jong

El seleccionador dels Països Baixos diu que el jugador està «preocupat» per la lesió de turmell, que per ara li impedeix entrenar-se amb la resta de la plantilla.

Koeman activa l’alarma per la  lesió de De Jong
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ronald Koeman, seleccionador dels Països Baixos, va assegurar ahir que Frenkie De Jong està "preocupat" per la lesió que té i va afegir que el migcampista "encara no està per jugar", així que va reiterar que va ser un error que disputés "partits importants" amb el Barça quan no estava preparat.

"És clar que parlo amb ell perquè ens coneixem bé, està preocupat per la lesió. Té una lesió important i cal esperar per veure com continua tot. Li desitjo sort i que es recuperi aviat, però encara no està per jugar", va explicar el neerlandès als mitjans de comunicació abans d’iniciar el seu torneig solidari de golf i pàdel Koeman Cup by Fundació Sportium que es disputa al Club de Golf Barcelona.

L’extècnic del Barça va repetir que volia comptar amb De Jong per a la recent Eurocopa d’Alemanya i va lamentar que no pogués ser així. "Esperàvem abans de l’Eurocopa que segurament pogués ser que no arribés al primer partit, per jugar, però teníem esperances que jugués i al final no va ser així", va lamentar l’entrenador.

Una absència que va atribuir a una mala gestió del Barça. Ja ho va fer durant l’Eurocopa, quan va afirmar: "El seu club es va arriscar abans i ara hem de pagar el preu" de no tenir el jugador.

Ahir va reiterar aquestes paraules. "Jo sé molt més que vosaltres. Va jugar partits importants quan ell no estava per jugar. Potser sí per jugar (una mica), però no estava amb ritme de partits ni d’entrenaments per disputar l’eliminatòria contra el PSG", va lamentar. "D’altra banda, ho entenc, perquè era un moment important per al Barça, però al final, si Frenkie ara hagués de tornar a decidir, no jugaria perquè no estava preparat per a aquests partits importants. Per a la salut de Frenkie no va ser bo jugar".

La distància amb el Madrid

Notícies relacionades

L’entrenador, poc acostumat a mossegar-se la llengua, va lamentar també els rumors de venda que sempre impliquen el centrecampista. "He dit diverses vegades que sempre hi ha molts rumors, l’any passat i fa dos. Si el club realment no vol vendre el jugador, que no parli amb altres clubs. Si tu vas negociar amb un club, és que vols vendre’l. De Jong és molt bo i és el futur del Barça i la selecció holandesa si està bé. El Barça ha de quedar-se amb els millors jugadors que té i no perdre el tren comparat amb el Madrid, perquè ara hi ha molta distància", va dir.

I va atacar la junta de Laporta pel maltractament que ha donat a llegendes del club. "En els últims anys, el problema del Barça ha sigut que Messi és fora, jo soc fora, Xavi és fora... Llavors, crec que el millor és respectar la gent, les llegendes del club. És molt més important que lluitar per un jugador. El problema és per la junta". I va afegir que li agradaria tornar al Barça, però amb una condició. "Tinc el somni de tornar a aquest club, no com a entrenador, però per ajudar en tema de tècnica de futbol, però amb un altre president".