LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Márquez deixa el filial un dia abans de començar a treballar

La decisió remou el club, que situa interinament Albert Sánchez al capdavant del filial

El tècnic, que va renovar al juny fins al 2025, fitxarà per Mèxic com a ajudant d’Aguirre i a partir del 2026 serà el nou seleccionador.

Márquez deixa el filial un dia abans de començar a treballar
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Crisi al planter del Barça. Un dia abans de començar la pretemporada del filial blaugrana, fixada per avui amb les proves mèdiques, la banqueta de l’Estadi Johan Cruyff queda buida. El seu inquilí en les dues últimes temporades, el tècnic Rafa Márquez, va anunciar la voluntat d’abandonar-la davant una proposta irrefusable, que passa per anar a la selecció mexicana, amb un contracte per sis anys. En els dos primers (2024-2026), el tècnic serà l’ajudant de Javier Aguirre, l’extècnic del Mallorca, que ha sigut triat com a nou seleccionador de la Tri. Després, una vegada acabat el Mundial dels Estats Units, Cánada i Mèxic (2026), Márquez seria el màxim responsable de la selecció.

Amb aquest inesperat moviment d’última hora, que dinamita tots els plans de l’estuctura formativa que havia dissenyat José Ramón Alexanko, màxim executiu del planter culer, el Barça es queda sense entrenador per al filial. Un dia abans, si bé en realitat són hores, que s’obri la porta del vestidor del segon equip, de manera que s’ha hagut d’improvisar una solució d’emergència. El club no ha facilitat cap nom per succeir Márquez, tot i que aquesta tasca, i de manera interina, correspondrà a Albert Sánchez, l’ajudant del mexicà durant les seves dues temporades al Johan Cruyff.

Renovació sense foto

La decisió de Márquez ha sacsejat les estructures del Barça, que no comptaven amb aquesta sortida quan no ha passat ni un mes des que van firmar la renovació fins al 2025. Renovació pactada i anunciada a través dels mitjans oficials del club, però sense la foto oficial de Márquez amb Deco i Laporta, les persones que havien avalat el seu excel·lent treball formatiu portant el filial a lluitar dos cops pel play-off d’ascens a Segona.

En la primera temporada del mexicà (2022-2023) queia amb el Madrid Castella de Raúl; en la segona (2023-2024), contra el Còrdova (1-1 a l’Estadi Johan Cruyff i 2-1 al Nuevo Arcángel). Però això no havia modificat el gran valor que donava el club a la feina de Márquez, malgrat que no el van veure preparat per fer el salt i succeir Xavi com es va arribar a pensar al gener quan el tècnic de Terrassa va anunciar la dimissió en diferit. No ho va ser a l’hivern. Ni tampoc a l’estiu. Laporta i Deco van apostar abans per Hansi Flick que per Rafa Márquez.

Notícies relacionades

I ahir, unes hores abans que es posi en marxa la pretemporada (l’equip s’estarà del 29 de juliol al 4 d’agost a la Vall d’en Bas), es va fer oficial l’acord per a la desvinculació contractual de l’entrenador mexicà. El Barça, acurat en el llenguatge que ha fet servir, no va explicar ahir la nova destinació del tècnic i es va limitar a dir que «emprendrà un nou repte professional». Repte de llarga durada –seria un contracte de sis anys-, tot i que deixant, això sí, portes obertes al contracte amb la federació mexicana per si rep ofertes de clubs importants, a més que en la tasca com a ajudant d’Aguirre podria residir a Europa.

El Barça, mentrestant, busca un entrenador per al filial perquè Juliano Belletti, que ha sigut ajudant de Márquez aquesta temporada passada, va ser nomenat fa tot just una setmana nou responsable del Juvenil A.

Temes:

Johan Cruyff