GOLF

Schauffele s’emporta el triomf i Rahm acaba setè

El golfista nord-americà conquereix l’Open britànic amb una actuació excel·lent en l’última jornada. Va avantatjar en dos cops Horschel i Rose. 

Schauffele s’emporta el triomf i Rahm acaba setè
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El golfista nord-americà Xander Schauffele va conquerir ahir el segon major de la seva carrera esportiva i també del 2024 al guanyar la 152a edició de l’Open britànic, disputat des de dijous al recorregut escocès de Royal Troon, un repte complicat en què va ser el millor amb 275 cops totals (9 sota el par). Jon Rahm va remar fort ahir fins a acabar setè amb -1, igual que Scottie Scheffler, el numero 1 del món.

Schauffele, de 30 anys, ha guanyat aquest any el seu primer gran a l’imposar-se en el Campionat de la PGA al Valhalla Golf Club de Louisville. I aquest diumenge ha afegit amb brillantor el segon al seu compte a l’avantatjar en dos cops el seu compatriota Billy Horschel, que va començar com a líder, i Justin Rose, que no es va poder convertir en el primer anglès a guanyar l’Open des de 1992, quan ho va fer Nick Faldo.

3,1 milions de dòlars

A tres cops va acabar quart en solitari el sud-africà Thriston Lawrence, a quatre ho va fer el també nord-americà Russell Henley i a cinc, l’irlandès Shane Lowry, guanyador el 2019 i que va ser líder els dos primers dies.

Per guanyar la seva primera gerra de claret, rellevar en l’historial de l’Open el seu compatriota Brian Harman i embutxacar-se un xec de 3,1 milions de dòlars, Alexander Victor Schauffele, que ja suma 12 títols com a professional, es va exhibir el quart i últim dia, amb unes condicions meteorològiques més benignes que en els tres primers, i va firmar una targeta de 65 cops (-6) davant la qual no van poder fer res els altres aspirants al títol.

El millor per al final

El golfista de San Diego, que va començar el dia amb un desavantatge d’un cop respecte al penúltim líder, el seu compatriota Horschel, va completar una ronda final de somni sense màcules i amb sis birdies, que el van catapultar com un coet cap al triomf.

Notícies relacionades

Rahm, mentrestant, va tancar la seva participació amb la seva millor volta, 68 cops (-3), per a un total d’1 sota el par (283), a 8 de Schauffele. El biscaí es va guardar el millor per al final, però la distància amb el cap del torneig ja era massa gran al recorregut escocès Royal Troon.

El campió del US Open del 2021 i del Masters del 2023 va començar la quarta i última volta d’una manera devastadora, amb tres birdies seguits en els tres primers forats, i en va afegir un altre més al 7 per situar-se amb -4. Però en els nou segons forats, ja amb el vent en contra, Rahm es va encallar i no va poder allargar la seva escalada. L’astre basc ja pensa en els Jocs Olímpics de París.

Temes:

Golf Jon Rahm