FUTBOL

El Llevant Les Planes tanca la seva mudança a Badalona

La localitat presenta el seu nou equip femení com un ambiciós projecte de ciutat. «Volem ser una referència internacional», diuen.

El Llevant Les Planes tanca la seva mudança a Badalona
2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mudança completada. Badalona va presentar ahir el seu nou equip femení. El Llevant Les Planes, ara Llevant Badalona, es trasllada de Sant Joan Despí a Badalona amb un acord amb la Fundació Futbol Badalona per no només incorporar en la seva estructura el seu primer equip femení, sinó per gestionar el futbol formatiu. "Aquí heu vingut per guanyar. A Badalona fem apostes guanyadores", va animar Xavier García Albiol, alcalde de Badalona en la presentació, a la qual va assistir tota la plantilla.

Ha costat mesos, com van confirmar totes les parts en la presentació sota un sol de justícia, però l’acord ja està tancat. El Llevant Les Planes desapareix com a equip de Lliga F i es converteix en el Llevant Badalona, en un projecte de ciutat. "L’acord és perquè puguin gestionar el futbol femení que tant estimem nosaltres. Estem molt il·lusionats", va reconèixer Miguel Ángel Sánchez, president de la Fundació Badalona.

"Després d’uns mesos de reunions, estem molt contents de poder arribar a aquest acord. Intentarem fer un projecte a l’altura de la ciutat. Intentarem créixer en l’estructura. Volem situar al mapa el futbol femení de Badalona", va afegir Josep Bellet, president del ja presentat Llevant Badalona. "Volem ser una referència a nivell català, espanyol i internacional", va sentenciar.

Onze fitxatges

Des del club català es mostren optimistes amb el canvi. No només per les millores pel que fa a les instal·lacions, sinó pel salt que es pot arribar a fer amb l’equip, que actualment milita a Primera Divisió. El director esportiu i entrenador de l’equip, Ferran Cabello, va ser clar: "Donem el punt de sortida a un projecte que és molt bonic i de molts anys. És un projecte del futbol femení, que volem portar a l’elit", començava relatant el tècnic, que va confirmar fins a 11 fitxatges per a la nova temporada. Entre elles, Estefania Banini, que fins ara era jugadora de l’Atlètic de Madrid, i que serà el principal reclam de l’equip.

"És un dia important per a Badalona i per a l’esport. Aquest dimarts fem la presentació de la culminació d’un projecte que feia molts mesos que es gestava. Amb la bona voluntat per part de tots, avui podem ser aquí materialitzant un projecte molt atractiu. Aquest acord entre el FC Badalona i el FC Llevant Badalona, que té el nostre suport i consentiment, fa un salt qualitatiu a l’esport de la ciutat", va comentar l’alcalde de la ciutat. Amb l’acord, la ciutat de Badalona comptarà amb dos dels seus equips a Primera Divisió femenina: Llevant Badalona i la Penya, que debutarà aquesta temporada vinent.

Més enllà dels canvis de seu i d’instal·lacions, també es pren una decisió clara. Els equips formatius femenins del Badalona seran gestionats a partir d’ara pel Llevant Badalona, que deixarà els seus equips formatius a Sant Joan Despí.

Notícies relacionades

Una altra de les polèmiques que suscita aquest acord rau en la gestió del camp, que faran servir fins a quatre entitats. "Hi ha un reglament d’ús que fa possible la gestió del camp", va reconèixer Miguel Ángel Sánchez, que va afegir que fins que "no sigui estrictament necessari" no es farà el canvi de gespa artificial a natural. En principi, la reforma es portarà a terme al gener, abans de la segona volta.

A més, el Seagull de Badalona, equip degà de Catalunya i el més antic d’Espanya queda en escac i mat veient com es començaran a gestionar les instal·lacions que ells utilitzen.

Temes:

Badalona