FUTBOL

El TAD obre expedient a Tebas per una infracció "molt greu"

El tribunal de l’esport estima la denúncia del Madrid per la convocatòria de l’assemblea de LaLiga en què es va decidir l’acord amb el fons CVC.

El TAD obre expedient a Tebas per una infracció "molt greu"
2
Es llegeix en minuts

El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) ha obert un expedient sancionador a Javier Tebas, president de LaLiga, pel que considera una infracció "molt greu". El motiu és la convocatòria d’urgència, de manera injustificada, de la primera assemblea en què es va aprovar l’acord CVC LaLiga Impuls pel qual l’esmentat fons es comprometia a injectar 2.000 milions als clubs professionals, menys al Reial Madrid, el FC Barcelona, l’Athletic i l’Eivissa, que no van firmar l’acord. D’aquesta manera, s’inicia un procés que pot acabar amb la inhabilitació temporal, com li ha passat a Pedro Rocha, president de la RFEF, que en el cas de Tebas pot ser de dos mesos a un any.

El TAD ha actuat després de la petició de José Manuel Rodríguez Uribes, president del Consell Superior d’Esports (CSD), fundada en els escrits presentats pel Reial Madrid. Aquests consideraven la discriminació de Tebas contra determinats clubs de LaLiga, denunciaven els terminis de l’assemblea general extraordinària de CVC el 12 d’agost de 2021, l’"ús abusiu" de Tebas "en benefici del seu projecte LaLiga Impulso" i l’"absència de transparència del Sr. Tebas Medrano en la convocatòria i gestió de les assemblees generals".

Assemblea l’agost de 2021

Notícies relacionades

Les proves documentals que sustenten l’actuació del TAD són la sentència que va declarar nul·la la primera assemblea en què es va aprovar l’acord entre LaLiga i CVC, celebrada el 12 d’agost de 2021. El procés es va iniciar després de la denúncia de l’Athletic, el FC Barcelona i Reial Madrid. En la seva defensa, Tebas sol·licita que "s’abstingui de tramitar qualsevol procediment i adoptar acords en relació amb la resolució del CSD segons la qual es traslladen al TAD una o diverses denúncies presentades pel Reial Madrid contra la meva persona, fins que es resolgui el recurs de reposició interposat davant el CSD."

L’argument principal de l’expedient es refereix a la convocatòria d’urgència de l’esmentada assemblea amb vuit dies d’antelació i no amb deu, com s’estipula a les normes. La reunió va ser convocada per l’adjunt de Tebas. Aquesta convocatòria va ser esmenada cinc mesos després per resoldre els possibles defectes de forma. A la sentència dictada pel Jutjat de Primera Instància número 47 de Madrid del 30 de maig de 2023, un dels textos en què es basa el procés del TAD, es considera que no es van especificar les "raons d’urgència".