La pretemporada blaugrana

Ansu es lesiona al peu dret i es perd la gira pels EUA

El Barça tot just ha completat dues setmanes d’entrenament. I Hansi Flick, que avui serà presentat oficialment, ja ha vist caure tres jugadors: Pedri, Araujo i ara el jove davanter.

Ansu es lesiona al peu dret  i es perd la gira pels EUA
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No hi ha estiu tranquil per a Ansu Fati, a qui el somriure inicial dels primers dies d’entrenament a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí se li va esborrar de cop quan va saber que s’havia tornat a lesionar. Va passar en l’entrenament de dimarts, però el club no ho va anunciar fins ahir, gairebé 24 hores més tard. I Ansu, que estava disposat a seduir Hansi Flick, el seu nou entrenador, es quedarà a Barcelona, baixant de l’avió que portarà l’equip el pròxim cap de setmana als Estats Units a la tradicional gira comercial i estiuenca.

Gira que significava, en realitat, una finestra per al davanter, que venia d’una estèril cessió al Brighton, de demostrar al tècnic alemany que tenia lloc en el seu projecte, malgrat que havia de competir amb Lamine Yamal, la nova joia del club i de l’equip, Raphinha, Ferran Torres i, per descomptat, Nico Williams, si és que el Barça acaba fitxant-lo. Però Ansu se sentia amb energia i força per competir contra qualsevol fins aquesta lesió a la planta del peu dret. I, de nou, molt a desgrat seu, reclòs a la infermeria, mentre veu com els seus companys volen cap a Amèrica a la recerca d’una oportunitat.

"Tractament conservador"

Els altres viatjaran; ell, no. Ell s’ha de quedar a Barcelona seguint, com va informar el club en un breu comunicat mèdic (tan sols tres línies), "un tractament conservador". O sigui, no hauria de passar pel quiròfan, tot i que tampoc s’ha precisat l’abast exacte d’aquesta inoportuna lesió a la planta del peu dret. El Barça no va assenyalar com se la va fer. Ni tampoc quant temps haurà d’estar de baixa.

"El temps de retorn als entrenaments vindrà marcat per la seva evolució", es va limitar a informar l’entitat refugiant-se, com és ja habitual, en la prudència, tot i que les primeres estimacions avancen que podrien ser tres setmanes. O sigui, coincidint el seu retorn amb el debut del Barça a Mestalla (dissabte 17 agost, 21.30 hores). El problema per a Ansu és que limita, i gairebé de manera total, la seva capacitat de convèncer amb el seu joc Flick aquestes primeres setmanes.

A més, el tècnic, junt amb el nou grup de preparadors físics, li havia dissenyat un pla especial per recuperar el seu millor to. Tot es va enfonsar dimarts passat, i va deixar abatut el davanter, tot i que almenys aquesta lesió no és de caràcter muscular, com la que va patir el novembre passat al Brighton, un contratemps que va interrompre la seva adaptació a la Premier i el va apartar de l’activitat durant dos mesos. No hi ha, per tant, estiu tranquil per a Ansu, que fa un any no va aconseguir convèncer Xavi per seguir a casa seva. Ara estava en idèntic procés amb l’entrenador alemany, interromput per aquesta lesió al peu dret.

Flick, a escena

Notícies relacionades

El davanter no tindrà ni tan sols la possibilitat de jugar el primer partit de la pretemporada, fixat per a aquesta tarda i a porta tancada a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. El rival serà l’Olot (18.00h), poc després que hagi sigut presentat oficialment Flick. Ho farà junt amb el president Joan Laporta i Deco, el director esportiu a la una del migdia a l’Auditori 1899 d’un Camp Nou en obres. Serà la primera vegada en què l’exseleccionador alemany s’exposi a preguntes dels pe riodistes després que el club hagi protegit i tutelat la seva exposició pública, mantenint-lo allunyat dels focus gairebé dos mesos.

Va firmar el passat 29 de maig i farà la seva primera roda de premsa avui: 25 de juliol. El nou tècnic va deixar, això sí, un parell de missatges en les seves dues aparicions a Barça One, el canal televisiu corporatiu del club. El primer és que necessita "jugadors que puguin guanyar partits". De moment, no li ha arribat cap fitxatge. I el segon és que vol un equip més vertical i directe que el Barça de Xavi.