Les illes Canàries, una gran base d’entrenament per a la cita olímpica

Tenerife estage alto rendimiento

Tenerife estage alto rendimiento

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de fa anys, les Canàries formen part del pla d’entrenament dels millors esportistes del món. Ciclistes, nedadors, atletes, regatistes, jugadors de vòlei platja o triatletes, entre esportistes d’altres disciplines, es concentren en l’arxipèlag de manera recurrent amb l’objectiu de preparar les grans cites de l’any.

Si per a la cita olímpica de Tòquio, les Canàries ja es van convertir en base d’entrenament per a fins més de mig centenar de medallistes olímpics, com Primoz Roglic, Sifan Hassan, Marcell Jacobs, Sandra Sánchez, Adam Peaty, Kahena Kunze o Florent Manaudou, aquest 2024 es calcula que més de 2.500 esportistes han triat l’arxipèlag i les seves instal·lacions per preparar-se de cara als Jocs de París, una xifra que representa el 24% dels esportistes que seran a la capital francesa.

El Tenerife Top Training, Club La Santa o les instal·lacions del Playitas Resort o del Lanzarote Active Resort són els enclavaments escollits per les estrelles de la natació. És el cas de la selecció francesa, amb noms com ara Maxime Grousset o Mélanie Henique; l’equip olímpic i paralímpic britànic, amb Adam Peaty, que està considerat el millor bracista de la història.

El cas de Marcell Jacobs

Notícies relacionades

També la federació sueca, amb la campiona olímpica Sarah Sjöström; la txeca, amb la nova revelació Barbora Seemanová; o la suïssa, amb Noe Ponti, bronze a Tòquio 2020 en els 100 papallona. I per descomptat, també la potent selecció italiana, que ja va triar les illes per preparar els Europeus del 2022.

L’Estadi Olímpic Antonio Domínguez Alfonso, a Tenerife, ha sigut la llar triada des del 2017 per Marcell Jacobs, or olímpic als 100 metres a Tòquio 2020, que assegura que "quan a Itàlia és hivern, no veig l’hora d’entrenar a Tenerife".