ciclisme

Benito i Lazkano viuen la seva il·lusió olímpica en la contrarellotge

Mireia Benito y Oier Lazkano, con el seleccionador Pascual Momparler, en el centro, y el resto de personal olímpico del equipo ciclista.

Mireia Benito y Oier Lazkano, con el seleccionador Pascual Momparler, en el centro, y el resto de personal olímpico del equipo ciclista. / RFEC

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Els somnis es fan realitat. Els de Mireia Benito i Oier Lazkano seran avui recórrer amb les bicis de contrarellotge els carrers de París. Des de l’esplanada dels Invàlids fins al pont d’Alexandre III, Benito i Lazkano tindran 32 quilòmetres per disfrutar, per sentir l’afecte del públic i per estrenar-se com a ciclistes olímpics espanyols. Les medalles, ells ho saben, són massa cares i fins i tot els diplomes es guarden com una relíquia, perquè la llista de favorits, amb Remco Evenepoel i Filippo Ganna al capdavant, en categoria masculina, i amb dues dones fora de sèrie com Demi Vollering i Lotte Kopecky, és tan il·lustre que situa qualsevol afany en un mur inabastable.

Benito fa gairebé dos mesos que ja vivia a la Volta l’anhel dels Jocs, tot i que abans s’havia de convertir per segona vegada en campiona d’Espanya de l’especialitat. Ella és de les poques en un equip estranger de la màxima categoria, en l’AG Insurance, la versió femenina del Soudal d’Evenepoel i Mikel Landa.

El cos al límit

Notícies relacionades

Aquesta catalana de Sant Llorenç del Penedès, de 27 anys i llicenciava en Biotecnologia, és la ciclista espanyola amb més projecció. "He portat el cos al límit i m’he entrenat en altura perquè la motivació pels Jocs és màxima", afirma.

Lazkano té a favor el toc màgic que donen tres setmanes de Tour. Va ser un dels corredors més impulsius d’un combatiu Movistar. "Els Jocs són una oportunitat única professionalment i la il·lusió de tota la vida". Alabès de Vitòria, de 24 anys, es presenta a la prova de contrarellotge després de la renúncia de Juan Ayuso –amb ell hi havia una remota esperança de medalla– per culpa de la covid, que el va obligar a retirar-se del Tour. Ayuso, però, sí que serà el dia 3 a la prova de ruta.