Futbol

El Canadà aparta la seva entrenadora per espiar amb drons els rivals

Bev Priestman entrenadora de lequip de futbol femení de Cananda

Bev Priestman entrenadora de lequip de futbol femení de Cananda / ESPN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La federació canadenca de futbol va suspendre la seleccionadora de l’equip femení, Bev Priestman, per a la resta dels Jocs Olímpics per haver utilitzat drons per espiar els entrenaments dels rivals abans dels Jocs. A partir d’ara serà l’entrenador assistent Andy Spence, que ja va dirigir el primer partit, qui comandarà l’equip durant la resta dels Jocs.

Va ser la mateixa seleccionadora la que va anunciar que no s’asseuria a la banqueta per dirigir el Canadà contra Nova Zelanda en el primer partit per "mantenir l’esportivitat", després que el Comitè Olímpic Canadenc va descobrir l’ús de drons per espiar els entrenaments de la selecció rival el 19 i 22 de juliol. Dimecres, el Comitè Olímpic Canadenc va sancionar l’analista no acreditat Joseph Lombardi i l’entrenadora assistent Jasmine Mander, a qui Lombardi va enviar un informe després de dos incidents amb un dron abans del debut.

Mètode habitual

Notícies relacionades

No és la primera vegada que la selecció canadenca utilitza aquest mètode d’espionatge per preparar-se. Segons ha explicat la federació, l’actual campiona olímpica ha utilitzat aquesta pràctica de drons durant més temps per espiar els entrenaments dels rivals i el mitjà canadenc TSN afirma que tant l’equip nacional masculí com el femení han gravat sessions a porta tancada dels rivals durant anys.

La investigació de TSN va revelar que hi ha registrat un cas d’espionatge que va passar abans d’un partit contra el Japó, en fase de grups, en els Jocs de Tòquio. El Canadà, dirigida per Priestman, va guanyar l’or després d’imposar-se a Suècia a la final, per penals, i superar el Brasil a quarts als penals i als Estats Units a les semifinals.

Temes:

Futbol Brasil