Espanya surt a sobreviureen el grup de la mort
Antetokounmpo i Shai Gilgeous-Alexander, dues estrelles de l’NBA, grans amenaces
La selecció espanyola masculina de bàsquet debuta avui contra Austràlia i buscarà els quarts davant dos temibles rivals: Grècia i el Canadà.
La selecció espanyola de bàsquet inicia avui una nova aventura olímpica després d’un tortuós Mundial que va obligar a treure el bitllet en el Preolímpic de València amb un últim partit a cara o creu contra les Bahames.
La Familia ha quedat enquadrada en el grup de la mort al costat d’Austràlia, Grècia i el Canadà en un torneig especialment exigent en què només participen 12 seleccions. Mentre que el gran objectiu de la FIBA en els seus tornejos és ampliar al màxim el ventall de participants, al COI li "molesten" els equips per les dificultats per ubicar-los a la vila olímpica.
La millor prova d’això és que la primera fase masculina i femenina de bàsquet es disputarà a l’estadi Pierre-Mauroy de Villeneuve-d’Ascq (seu dels partits del Lilla de la Ligue 1 de futbol), que heretarà l’handbol masculí i femení en quarts de final, semifinals i la final.
Austràlia encara el seu primer partit amb moltes ganes de revenja davant una selecció espanyola que els ha endossat dues derrotes molt doloroses en els últims anys. La primera va ser en els Jocs de Río 2016, quan l’equip de Scariolo es va penjar el bronze amb una agònica victòria per 88-89 gràcies a un robatori de Víctor Claver en l’última jugada, quan Austràlia atacava per guanyar el partit.
Encara pitjor va ser el KO a Pequín en les semifinals del Mundial del 2019 per 95-88, després de dues pròrrogues amb una exhibició de Patty Mills (32 punts) que va anul·lar un magistral Pau Gasol amb 33.
La segona parada per a la selecció espanyola al camí cap als quarts de final arribarà tres dies després, el dimarts 30, també a les onze del matí, contra la selecció grega. Grècia té la importantíssima baixa de Kostas Sloukas, però compta amb un dels jugadors més complets del bàsquet actual, Giannis Antetokounmpo. Amb 2,11 metres d’altura, la gran figura de Milwaukee Bucks ha sigut dues vegades MVP de l’NBA (2019 i 2020) i campió el 2021. Va ser decisiu en la classificació via Preolímpic i ara somia amb la seva primera medalla després de sis desenes d’aparicions amb la selecció del seu país.
Barreja de talent i físic
Notícies relacionadesEl Canadà, dirigit pel badaloní Jordi Fernández, serà l’últim rival d’Espanya en la fase de grups dels Jocs de París, el 2 d’agost a les cinc de la tarda, i possiblement sigui l’equip més complet dels quatre amb una barreja de talent i físic. Presenta un bloc molt similar al que va deixar Espanya sense quarts de final en el passat Mundial al derrotar-la en el partit clau per 88-85.
La llista de la tercera classificada en aquesta cita universal de l’any passat és molt similar amb un nom que brilla per sobre de la resta. Es tracta de Shai Gilgeous-Alexander, que va anotar 33 punts i va donar set assistències en el partit de Jakarta. El base d’Oklahoma City Thunder ha disputat les dues últimes edicions de l’All-Star de l’NBA i ha sigut inclòs en el quintet ideal en les dues últimes temporades.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034