Tennis

Nadal es posa a punt per debutar en dobles amb Alcaraz

Els argentins Molteni i González seran avui un test seriós per als espanyols

El jugador balear, després de cancel·lar l’entrenament de dijous, va compartir ahir pista a Roland Garros durant una hora amb el murcià.

Nadal es posa a punt per debutar en dobles amb Alcaraz
2
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

El pessimisme de dijous a la nit va ser l’optimisme d’ahir al matí. Sense encara llançar les campanes al vol, pel que pugui passar, els plans olímpics de Rafa Nadal continuen drets. El dia previ al seu debut en el torneig de dobles, el tennista balear es va entrenar a la pista central de Roland Garros durant una hora, junt amb el seu company Carlos Alcaraz. I a la nit va participar en la cerimònia d’inauguració com un dels últims rellevistes.

Es va exercitar, això sí, amb un embenat molt cridaner a la cuixa dreta, indicatiu evident que els problemes musculars que el van convidar a cancel·lar la preparació de dijous encara hi són. Amb una mica de retard respecte a la planificació prevista, Nadal i Alcaraz es van entrenar a la pista Philippe Chatrier junt amb l’altra parella espanyola en el dobles masculí, la formada per Marcel Granollers, número 1 del món en dobles amb l’argentí Horacio Zeballos, i el bronze individual a Tòquio, l’asturià Pablo Carreño.

Si no hi ha cap contratemps, els dos grans referents del tennis espanyol debutaran en primera ronda contra els argentins González i Molteni avui a les set de la tarda, a la pista central. No es preveu una estrena plàcida. Les estrelles espanyoles s’enfrontaran a uns especialistes de dobles. Andrés Molteni és el número 14 del món, i Mariano González, el 18. O sigui, dos jugadors entre els 20 del món, cosa de què només poden presumir Itàlia i Alemanya.

Nadal només disputarà avui aquest partit, ja que la seva estrena en el quadre individual tindrà lloc demà diumenge contra l’hongarès Fucsovics (83è del món). Alcaraz sí que s’estrena avui, cap a les 13.30 hores, contra el libanès Hady Habib, un tennista de 25 anys totalment desconegut en el circuit i que ocupa la posició número 275 del rànquing mundial. El tennista murcià té un quadre favorable en el camí cap a les medalles, ja que ha evitat grans especialistes en terra presents a París com Novak Djokovic, Alexander Zverev i Stefanos Tsitsipas.

Notícies relacionades

En cas que Nadal superi el seu rival i Djokovic faci el mateix avui contra l’australià Matthew Ebden, tots dos es creuarien dilluns o dimarts en un duel estel·lar de segona ronda, un dels potencials grans esdeveniments d’aquests Jocs Olímpics pel simbolisme històric que comporta.

Tot queda a expenses, però, del seu estat físic, i encara més després de les declaracions del seu entrenador, Carlès Moyà, dijous a RNE. "Ha tingut un petit contratemps, i el que era procedent era descansar. No puc assegurar res; hem d’esperar. No hi ha cap decisió presa sobre si jugarà o no", va explicar Moyà sobre la cancel·lació del seu entrenament amb el vigent campió olímpic individual, l’alemany Alexander Zverev.