Austràlia és massa per a Espanya en l’estrena

El treball d’Aldama i Llull no va poder contrarestar un inici de partit molt imprecís

La selecció de Sergio Scariolo perd al seu primer partit (92-80) contra un rival superior i es complica la classificació per a quarts de final

2
Sergio R. Viñas

La previsió era justa. A l’estrena dels Jocs, Austràlia li va recordar a Espanya que l’espera un camí molt difícil. Els homes de Sergio Scariolo van perdre per 92-80 a Lilla contra un rival que va demostrar ser millor. El resultat, 12 punts de diferència, va ser potser excessiu, però no oculten que Espanya, ara mateix, sembla un parell de punts per sota de les aspirants a medalla, entre les quals es pot ubicar també Grècia i el Canadà, les seves altres dues rivals de grup. Venen mal dades, per molt que amb aquesta Espanya res sigui mai descartable.

El mal primer quart, amb 31 punts encaixats, va ser un llast contra el qual una Espanya liderada per un omnipresent Aldama (27 punts) va mirar de bregar després, arribant a posar-se al marcador. Però sempre va fer la sensació que l’Austràlia de Giddey, Landale i Mills tenia el control del que passava, preparada per accelerar quan fos necessari.

La selecció oceànica va començar la matinal desplegant-se sobre el parquet com un cicló, desconcertant una Espanya trèmula i imprecisa. Els jugadors de Scariolo no eren capaços de frenar les escomeses ofensives de Giddey. L’escorta dels Bulls governava el partit, amb el suport de Landale sota les anelles. La sagnia es va anar mitigant tan aviat com Scariolo va anar traient la seva segona unitat, amb Rudy, Llull i Garuba, més física i preparada per al fang que la primera.

Espanya va encaixar 31 punts en un sol quart, una barbaritat que Llull va maquillar a l’inici del segon parcial amb dos triples (31-27), i sobretot van temperar l’ímpetu aussie, afavorit pels minuts de descans d’un Giddey que trobava amb massa freqüència la manera de fer mal a la defensa espanyola.

El 49-42 del descans va ser fins i tot bo per als de Scariolo, que amb un parcial de 5-14 es van posar al davant en quatre minuts (54-56), gràcies a l’encert d’Abrines i Aldama, als triples, i la fermesa a les calderes de Willy.

Austràlia, tot i això, va replicar amb dos triples pràcticament seguits i incrementant la seva determinació al rebot. Va fer saltar les alarmes, finalment, quan va veure que Espanya li trepitjava els talons i va reprendre, amb Mills a la batuta, el comandament del duel amb un parcial de 15-4 als sis minuts finals del quart que va tornar a aixecar un mur (69-60). Llull, amb vuit punts seguits en tres minuts, va tornar estrènyer el marcador (73-68). Però com havia passat a l’anterior quart, Austràlia va reaccionar quan es va sentir amenaçada, una altra vegada amb Mills com a líder dels atacs oceànics.

Dimarts, contra Grècia, Espanya s’ho jugarà gairebé tot, amb el tancament de la fase de grups divendres contra el Canadà.

Austràlia: Daniels (13), Giddey (17), Mills (19) Kay (8), Landale (20) –cinc inicial-, Dellavedova, McVeigh (13), Magnay (2), Green, Ingles.

Espanya: Lorenzo Brown (5), Abrines (6), López-Aróstegui (2), Aldama (27), W. Hernangómez (14) –cinc inicial-, Garuba (3), J. Hernangómez (2), Díaz, Rudy, Llull (17), Brizuela (2). n