Futbol

El Barça parteix cap als Estats Units amb una plantilla molt provisional

El cartel anunciado de la gira veraniega del Barça por Estados Unidos en el 2024.

El cartel anunciado de la gira veraniega del Barça por Estados Unidos en el 2024. / FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si els partits de pretemporada no serveixen com a referència per al futur rendiment de l’equip, els tres que jugarà el Barça als Estats Units escassament serviran de simulacions futbolístiques. Un Barça desconegut parteix avui cap a Orlando, primera etapa de l’estada del quadre d’Hansi Flick en terres americanes.

Al nou entrenador del Barça li faltarà més de mig equip que, presumiblement, serà titular en la competició oficial. Són absències sonades, que debilitaran l’onze blaugrana davant les tres feres amb què s’enfrontarà: el Manchester City (a la matinada de dimarts al dimecres 31 juliol), el Reial Madrid (4 agost), a Nova Jersey, i l’AC Milan (7 d’agost) a Baltimore, on serà la seu dels entrenaments barcelonistes. Serà una gira, la 16a als Estats Units. La utilitat més gran serà la d’examinar els joves que aspiren a ascendir el primer equip.

La llista de viatgers es coneixerà després de l’últim entrenament dominical a l’espera que no es produeixi cap contratemps, però se sap que Ferran Torres i Lamine Yamal no volaran, ja que encara estan de vacances, per haver sigut els últims en acabar la temporada, amb la final de l’Eurocopa.

Notícies relacionades

Més absents

Els altres dos internacionals que eren a Berlín tampoc acudiran per molt diferents motius: Pedri es va lesionar i Fermín López es va incorporar a la selecció olímpica. Eric Garcia i Pau Cubarsí, també són a París. A més de Pedri, estan lesionats Araujo, Ansu Fati i Gavi, i De Jong des de la passada campanya. Julián Araujo i Alejandro Balde han rebut l’alta i van poder disputar els seus primers minuts davant l’Olot en un amistós a porta tancada. A Miami, no obstant, sí que hi haurà tres jugadors que encara no han passat per Sant Joan Despí: Gündogan, Kounde i Raphinha. Tindran una aportació testimonial.