Fermín i Baena condueixen Espanya cap als quarts de final

Els dos campions de l’Eurocopa marquen els primers gols que enderroquen la República Dominicana, que es va quedar amb 10 en el primer temps amb una vermella directa per agressió a Cubarsí. 

Fermín i Baena condueixen Espanya cap als quarts de final
2
Es llegeix en minuts

Només una selecció en la història ha guanyat l’Eurocopa i l’or olímpic en un mateix estiu. Va ser França, el 1984. Només un jugador va repetir presència en els dos tornejos: el porter Albert Rust. Aquest registre que el converteix en únic perilla 40 anys després.

Dos campions que van ser a Alemanya, Fermín López i Álex Baena, s’han presentat a París amb ànsies de doblet, com van demostrar al liderar Espanya en el segon partit contra la República Dominicana i que va servir per certificar el pas als quarts de final. El mitjapunta del Barça va anotar el primer gol i va regalar el tercer, mentre que el migcampista del Vila-real va desfer l’empat dominicà.

Santi Denia Només va introduir un canvi respecte a l’onze del debut: Juanlu va entrar pel lesionat Marc Pubill. Davant, la selecció dominicana dirigida per un vell conegut, Ibai Gómez, i sense noms reconeixibles més enllà de Peter Federico, que sorprenentment va ser suplent. Sabedora de la seva inferioritat, la selecció caribenya va sortir a proveir-se en la seva àrea, amb una marcada línia de cinc al darrere.

Vermella directa al capità

Semblava qüestió de temps que Espanya trobés una seqüència de passades precises que desarborés la resistència rival. Però el gol no va arribar d’aquesta manera, sinó de l’excessiu risc que va córrer el porter Enrique Bösl al treure la pilota amb el peu i Fermín, el més llest de la classe, l’hi va robar per marcar a porteria buida.

Tot estava controlat per Espanya, que monopolitzava la pilota i manava en el marcador. Però el futbol, que tot ho iguala, va voler donar-li emoció. Montes de Oca va cabotejar a plaer i va tornar a posar l’empat al marcador. El seu company Azona, però, va engegar en orris el pla dominicà en una pugna sense importància al regirar-se contra Cubarsí. L’àrbitre va expulsar el capità (m. 46) i va aplanar el camí d’Espanya.

Una marxa més

Ajudada per la superioritat numèrica, Espanya va posar una marxa més, va donar més fluïdesa al joc i va tancar els caribenys en la seva àrea. El gol de Baena, després que Urbáez desviés el seu xut, va liquidar les esperances dominicanes, i que va permetre respirar a una Espanya que va sentenciar el xoc després d’una altra bona jugada de Fermín, que va centrar al cor de l’àrea petita perquè Miguel Gutiérrez, a plaer, rematés prèvia revisió del VAR.

Rep. Dominicana: Bösl; Marizán (De León, m. 79), Pujol, De Lucas (Baez, m. 90), Urbáez, Lemaire ( Núñez, m. 59); De la Cruz (Ureña, m. 59), Montes de Oca, Morschel, Azcona; Lorenzo (Peter Federico, m. 46).

Notícies relacionades

Espanya: Tenas; Juanlu, Eric, Cubarsí (Pacheco, m. 66), Miranda (Miguel, m. 66); Barrios (Bernabé, m. 66), Fermín (López, m. 77), Baena (Turrientes, m. 77); Oroz; Sergio Gómez, Abel Ruiz.

Gols: 0-1 (m. 24), Fermín. 1-1 (m. 38), Montes de Oca. 1-2 (m. 55), Baena. 1-3 (m. 74), Miguel.

Temes:

Futbol