Pérez de Vargas i la defensa frenen l’ímpetu d’Eslovènia

Espanya remunta en la segona part contra Eslovènia (25-22) gràcies a un treball de desgast per la profunditat més gran de la seva banqueta.

2
David Rubio
David Rubio

Espanya va debutar al torneig olímpic d’handbol amb una victòria molt treballada per 25-22 contra una Eslovènia llastada per la seva curta dotació que va acabar morint a causa el gran treball defensiu dels espanyols i l’actuació destacada de Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria.

Els de Jordi Ribera tenien clar que era vital començar amb molta intensitat defensiva malgrat l’horari infernal de les nou del matí. Però de sortida Klemen Ferlin va brillar fins i tot més que un notable Pérez de Vargas i la circulació ofensiva eslovena els va permetre forçar cinc penals que va transformar Bombac.

Espanya es va avançar (3-2) amb un parcial de 2-0 aprofitant la incomprensible exclusió de Mackovsek, tot i que la irrupció del totpoderós Aleks Vlah amb dos golassos va situar un 4-5. Alex Dujshebaev va tornar a avançar els espanyols (8-7) abans d’una apagada total en atac que va derivar en un parcial de 0-4 amb què es va tancar el primer acte (8-11).

Els espanyols van tornar molt més actius per acostar-se a un sol gol (11-12), però un llançament al pal a porta buida des de la seva pròpia pista de Dani Fernández i dos atacs magistrals eslovens van tornar la diferència de tres gols (11-14).

El full de ruta contra un rival amb menys canvis estava clar i l’equip la va interpretar a la perfecció des de la defensa amb un Gonzalo enorme. Tant, que va recuperar el comandament (17-16) i va obligar Uros Zorman a parar el partit després d’una nova parada del toledà i un altre gol de Maqueda (19-16, min. 46).

En el moment clau

Eslovènia va reaccionar i va atacar per empatar amb 20-19 , però una pèrdua de Zarabec l’hi va impedir i allà Álex Dujshebaev es va carregar l’equip a l’esquena. Espanya va saber jugar millor en el moment clau i va atacar amb 23-21 quan faltaven tres minuts per al final. No hi va haver gol en un atac llarguíssim, però la defensa va sentenciar amb un robatori de Dani Fernández amb golàs a la contra i una gran parada de Pérez de Vargas.

Així es va forjar una merescuda victòria amb Jordi Ribera com un altre protagonista. El tècnic de Sarrià de Ter va saber madurar el partit per aprofitar la profunditat més gran de la seva banqueta.

Espanya (8+17): P. de Vargas, Serdio, Sánchez-Migallón, Garciandia (1), Sr. Dujshebaev (5), Gómez (6, 3p.), Fernández (4) –set inicial-, Corrales (p.s.), Tarrafeta (1), A. Dujshebaev (2), Casado (2), Maqueda (3) i Rodríguez (1).

Eslovènia (11+11): Ferlin, Bombac (5, 4p.), Horzen (3), Dolenec (1), Mackovsek (1), Janc (2), Kodrin (4) –set inicial-, Lesjak (p.s.), Blagotinsek (1), Vlah (2), Novak (1) i Zarabec (2).