MUNDIAL DE f1

Verstappen vola a Spa, però Leclerc aconsegueix la ‘pole’ de Bèlgica

Verstappen vola a Spa, però Leclerc aconsegueix la ‘pole’ de Bèlgica

/ EFE

1
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Max Verstappen no va tenir rival en la difícil classificació del GP de Bèlgica, disputada en condicions canviants, amb pluja intermitent i un asfalt molt delicat. El neerlandès va ser clarament el més ràpid i després de liderar a Q1, Q2 i Q3, va acabar batent per gairebé sis dècimes Charles Leclerc. Per a les estadístiques es va fer amb la pole a Spa-Francorchamps, però a la pràctica serà el monegasc el que obrirà avui la graella de sortida, ja que el neerlandès té deu llocs de penalització per canviar el motor de combustió del seu Red Bull aquest cap de setmana.

El seu company Sergio Pérez, pressionat pel seu baix rendiment en les últimes set carreres, va ressorgir quan més ho necessitava. El mexicà va ser tercer i partirà a primera fila, fent tasca d’equip, mirant de frenar Hamilton i els McLaren. Dissabte perfecte per al líder, que va veure com el ritme exhibit per Norris i Piastri divendres, es diluïa sota la pluja. La carrera serà una altra història. Es perfila en sec però si hi ha algun circuit en el qual és possible avançar és el de Spa.

Alonso capeja el temporal

Notícies relacionades

Carlos Sainz i Fernando Alonso compartiran la quarta fila de graella. Es van classificar vuitè i novè, respectivament, però tots dos van guanyar una posició per la sanció a Verstappen. El madrileny va acabar amb males sensacions, després de fallar en el seu últim intent de Q3 amb un joc nou de pneumàtics: "No sé que ha passat, caldrà analitzar-ho, perquè va ser un desastre. Veient on és Charles, està clar que se’n podia anar almenys sis o set dècimes més ràpid", va resumir Carlos fent autocrítica.

Alonso, per la seva banda, va saber capejar el temporal a Spa. Va poder complir el seu principal objectiu, arribar a Q3, mentre Stroll va caure en segona ronda. "Novè, darrere dels equips top, és el màxim que podíem aconseguir aquí, així que content", va valorar l’asturià.